OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2011. november 4., péntek 11:08

Fél távnál a Zöldőrzők
    Budapest, 2011. november 4., péntek (OS) - A Zöldőrzők - a rendezvények tekintetében - elérkeztek a programsorozat feléhez. Három eseményt tudhatnak maguk mögött.

    Az első megmozdulás a Kistérségi Föld Napja rendezvény volt: a Nagykátai kistérség mind a 19 iskolájában a felső tagozatos diákokkal közösen ültettek fát a Zöldőrzők. Sok iskolában az alsós diákok is csatlakoztak a faültetéshez, így közel 3000 gyermeket vontak be a környezeti fenntarthatósági programba.  A gyerekek nem felejtették el a fákat - locsolják, gondozzák őket folyamatosan. Közben megalakultak a csapatok is és már alig várjuk a következő programot.  – mondta Tóthné Balázs Edit, a Kóka Általános Iskola angol – földrajz – rajz szakos tanára.  A következő rendezvényen, a Tápiómenti Kis Túrán 54 csapat 720 fővel vett részt. Őket sok, csapatba nem regisztrált diák, szülő és pedagógus kísérte el, így összesen 823 fő vett részt a programon. A gyalogtúra során a gyerekek megismerkedtek a kistérség környezeti értékeivel, és a farmosi Természetvédelmi Oktatóközpontban bepillantást nyertek a vízparti élet mindennapjaiba. A túra során csapatzászlót, indulót készítettek a gyerekek, valamint tesztelték a tudásukat a Zöldőrzők IQ segítségével.  A gyalogtúrán, valamint a csatlakozó programokon jó kedvvel és vidáman teljesítettük a feladatokat. A gyerekek örömét, még a kicsit hosszabbra sikeredett gyalogtúra sem vette el, sőt mi kísérő pedagógusok is nagyon örültünk annak, hogy szerzett ismeretanyaggal térhettek haza tanulóink, a csapatok pedig összekovácsolódtak.  – mondta Horti Sándor, a szentlőrinckátai Imre Sándor Általános Iskola igazgatója.   A harmadik program a Biciklivel a szabadban volt. A rendezvényt a Nagykátai kistérség két gyújtópontjában rendezték meg. Nagykátán 18 csapat, 243 fővel, Tápióságon szintén 18 csapat, de 273 fővel regisztrált. A biciklitúra során a gyerekek megismerkedtek azokkal a szabályokkal és eszközökkel, melyek betartásával, illetve használatával biztonságosabbá tehetik kerékpáros közlekedésüket a mindennapokban. A napot felfújható játékokon rendezett versenyekkel színesítették a szervezők. A programot az eredményhirdetés követte, ahol a legügyesebb csapatokat jutalmazták.  A kerékpártúra teljesítése nem okozott gondot gyermekeinknek, nagyon jó feladatok, programok voltak.  – nyilatkozta Kollár Ferenc, a Farmos Község Általános Iskolájának igazgatója.  A következő rendezvény, a Játék Határok Nélkül, februárban lesz, melyre 600-700 főt várnak a szervezők. A Zöldőrzők programsorozat addig sem áll meg. A téli időszakban ügyességi és szellemi feladatokkal gyűjthetik a pontokat a csapatok. További információ: www.zoldorzok.hu,www.facebook.com/zoldorzok
    Kiadó: Fiatalok a Környezetért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.