OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2011. november 15., kedd 14:55

Jelzáloghitelt fizetők vagyonvesztését megállítja a parlament?
    Budapest, 2011. november 15., kedd (OS) - Új törvénymódosítás van az országgyűlés előtt. A végrehajtás jogi szabályozását érintő beterjesztés célja kettős lehet, egyfelől a végrehajtás gyorsítása, másfelől az indokolatlan családi vagyonvesztések csökkentése.Orbán Viktor Miniszterelnök úrhoz és az Országgyűlés  Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsághoz Országbíró Zoltán közérdek politikus előterjesztésében parlamenti kiegészítő javaslatot fogalmaztunk meg a még fizető, extra összegeket törlesztő kölcsönnel rendelkező lakástulajdonosok védelmében.

    Magyarországon a vagyonvesztések mértéke miatt - a végrehajtások közben - társadalmi szervezetek fogadónapjai, ügyfélszolgálatai családok, vállalkozók panaszaitól hangos.

Jól érzékeli ezt a dr. Navracsics Tibor KIM miniszter vezette szaktárca,amikor időszerűen a magyar parlament elé került a T/4918 törvénymódosítási javaslat.

Egyetértve az előterjesztő indoklásával a végrehajtói kárfelelősség növelésére, az adós kockázatok jobb és kötelező elemzése, az indokolatlan mértékű adós családok vagyonvesztéseinek csökkentése érdekében az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságához, valamint Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult Országbíró Zoltán közérdek politikus, európai érdekérvényesítő a lakástulajdonosok köreiből érkező jelzések alapján.


Javaslat részben az előárverező jogi intézményét támogatja, másfelől az ingatlannyilvántartás foglaláskori végrehajtó általi megkeresése előtt egy végrehajtótól felelősségteljes mérlegelés és ingatlan foglalási rangsor kidolgozását erősíti meg a törvényhozás jelen stádiumában.

Euro soha nem látott árfolyamingadozása napjaiban, a jogalkotásnak ki kell állnia a még törleszteni képes lakástulajdonosok érdekében az új törvényben!


    Kiadó: Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.