OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2011. november 22., kedd 12:20

A MAZSIHISZ felszólítja a Kormányt a holokauszt túlélőknek járó támogatás azonnali kifizetésére
    Budapest, 2011. november 22., kedd (OS) - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szomorúnak tartja, hogy Magyarország Kormánya mind a mai napig nem fizette ki a 2007-ben kötött szerződésben vállalt, a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó – és a költségvetési törvényben szereplő – 4,2 millió dollárt, pedig annak kifizetésére a Kormány több tagja is határozott ígéretet tett külföldön,- és belföldön is.

    A MAZSIHISZ felszólítja a Kormányt a holokauszt túlélőknek járó támogatás azonnali kifizetésére  A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szomorúnak tartja, hogy Magyarország Kormánya mind a mai napig nem fizette ki a 2007-ben kötött szerződésben vállalt, a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó – és a költségvetési törvényben szereplő – 4,2 millió dollárt, pedig annak kifizetésére a Kormány több tagja is határozott ígéretet tett külföldön,- és belföldön is.   A fizetési határidő óta csak Magyarországon közel 1000 jogosult halt meg, akik így már nem részesülhetnek ebben a juttatásban.  A KIM   munkatársai többször, ürügyként hivatkoztak  a Magyarországi Zsidó Örökség  Közalapítvány átalakítására, arra, hogy az azzal kapcsolatos bírósági döntés hiánya akadályozza a kifizetést.   Ezek a közlések nem valósak, a támogatás átutalása, szétosztása egyáltalán nincs összefüggésben a MAZSÖK átalakításával.   A MAZSÖK tervezett átalakítására vonatkozó Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumi kérelemnek helyt adó I. fokú Bírósági döntést a Fővárosi Ítélőtábla jogilag megalapozatlannak találta, és hatályon kívül helyezte.  Megdöbbentő, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, – amelynek egyik legfőbb feladata a jogállami feltételek kidolgozása – képtelen volt arra, hogy olyan okiratokat terjesszen elő, amelyek egy bírósági döntés alapjául szolgálhatnának, és amelyek kiállják a független bíróságok vizsgálatát.  A MAZSIHISZ felszólítja a Kormányt, hogy haladéktalanul intézkedjék a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó összeg átutalásáról, és ezzel állítsa helyre Magyarország szavahihetőségét, és tekintélyét.  
    Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége MAZSIHISZ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.