OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2011. november 23., szerda 15:39

Angela Merkel 17 évesen, Berlusconi 26 évesen – a mai fiatalok merre tartsanak?
    Budapest, 2011. november 23., szerda (OS) - A MERRE TARTASZ? – MI LESZ BELŐLED? (Where are you going? www.whereareyouthgoing.eu) kérdésre keresvén a választ a fiatalok közvetlen elmondhatják véleményüket. A következő 7 éves EU költségvetés kapcsán a jövőt meghatározó irányok születnek, amelbyen a kampány a fiatalokra kíván hangsúlyt fektetni. A kampány visszanyúl néhány európai nagyhatalom vezetőinek ifjabb éveihez. Így Angela Merkel 19 évesen sátorozás közben ételt készítgetve, David Cameron 17 évesen látható csendélet közepén, de Sárközy és Berlusconi sem maradhat ki a tüntető és az énekes eredeti fotójukkal. Felsőoktatási Diákszervezteken keresztül bekapcsolódhatnak a magyar fiatalok, szervezetek is a kampányba.

    Az Európai Ifjúsági Fórum (YFJ) a fiatalok európai szintű képviselete. Az EU tagállamok közül egyedül Magyarországon nem működék még legitim ifjúsági képviselet (2011. januári cikkünk). A magyar EU-elnökség alatt 2011. júniusban közös konzultációt tartott a Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesületével a magyar Nemzeti Ifjúsági Tanács létrejötte érdekében. Teljes dokumentáció és NIT tanulmány elérhető www.fde.hu oldalon.

Az EU új, 2014-2020-as költségvetési vitájának finisében a Fórum most indított egy olyan angol nyelvű kampányt indított, amely a világválság által kialakult helyzet közepette a fiatalokra és a nem formális oktatásukra, a Fiatalok Lendületben Programra, a fiatalok foglalkoztatására irányítja a figyelmet. Az Európai Parlamentet és az Európai Bizottságot is felkéri az Európai Ifjúsági Fórum arra, hogy vegyék komolyan a fiatalok véleményét a költségvetés kialakításakor. A Felsőokatáasi Diákszervezetek Egyesülete lehetőséget nyújt a kampányba való bekapcsolódáshoz az Elnökség Tudósítói www.elnoksegtudositoi.eu oldalukon keresztül.

A MERRE TARTASZ? – MI LESZ BELŐLED? (Where are you going? www.whereareyouthgoing.eu) kérdésre keresvén a választ a fiatalok közvetlen elmondhatják véleményüket, el is kedződött a komment láz is a kampány weboldalán. Egyértelmű, hogy a következő 7 éves EU költségvetés nem csak egy a sok napirendi pont közül, hanem a jövőt meghatározó irányokat adja meg.

A csöppedt sem komolytalan időkben a kampány visszanyúl néhány európai nagyhatalom vezetőinek ifjabb éveihez. Így Angela Merkel 19 évesen sátorozás közben ételt készítgetve, David Cameron 17 évesen látható csendélet közepén, de Sárközy és Berlusconi sem maradhat ki a tüntető és az énekes eredeti fotójukkal. Az összes fotó, képeslap letölthető az oldalról is.

A kampány humorosabb részéhez egy videókollázs is tartozik. Ezenkívül számos háttéranyag és szakmai beszámoló is segíti a lobbizást a kampány részeként.

WHERE ARE YOU GOING? – European Youth Forum – Vimeo

Minden magyar fiataltól, ifjúsági szervezettől és érintett vagy érdeklődő olvasótól várunk mi is hozzászólásokat, kommenteket itt alább a cikk alatt magyarul vagy akár közvetlenül a kampány oldalán angolul. Ezeket eljuttatjuk a kampány szervező csapatához és megpróbáljuk erősíteni a lobby erejét.
    Kiadó: Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.