OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2011. november 29., kedd 16:58

III. Mensa Társasjátékverseny és -fesztivál
    Budapest, 2011. november 29., kedd (OS) - Idén harmadik alkalommal teszik mérlegre a társasjátékokat a Mensa HungarIQa tagjai, ám először egészül ki a gyártók és játékok versenye egy nyílt társasjáték-fesztivállal, melynek célja a játékok minél szélesebb körű népszerűsítése.

    A Mensa HungarIQa Egyesület tagjai ugyan elsősorban kiemelkedő intelligenciájukról ismertek, de a tagok nem lexikonok fölött gubbasztó elvont tudósfigurák. Közös jellemzőjük, hogy nagyon szeretnek játszani, bárhol és bármikor képesek rákezdeni, aztán órákon át abba sem hagyják. A játék iránti szeretet hozta három évvel ezelőtt az ötletet, hogy meghatározott szempontok alapján értékeljék a társasjátékokat. A díj nem kisebb elismerés volt, mint az adott játékra kerülő címke:  A Mensa Társasjátékverseny győztese . Az első két év zárt megmérettetése után az egyesület tagjai a nagyközönségnek is szeretnék bemutatni az új szezon slágerjátékait, ezért a versenyt a Társasjáték Fesztivállal egészítették ki, hogy minél többen megismerjék és megszeressék a szabadidő efféle eltöltését. A legfontosabb továbbra is a társasjátékok versenye, amelyben a játékkészítő cégek igyekeznek az ötlettel, a játékélménnyel és a kivitelezéssel meggyőzni a tesztelőket, hogy idén az ő játékuk kapja meg a Mensa ajánlását. Az értékelést a legmagasabb intelligenciájúak klubjának tagjai végzik, ám játszani nemcsak nekik lesz lehetőségük: bár a pontozásból a széles közönség kimarad, számos játékot – régebbieket és újakat vegyesen – kipróbálhatnak. A játékok között minden korosztály talál kedvére valót, a legegyszerűbbet már 4–7 éves korig javasolják, felső korhatár viszont sehol sem lesz! Három kategóriában 22 logikai, családi és stratégiai játékot neveztek a versenybe, amelyekkel a zsűri tagjai – egytől egyig mensások – már hónapok óta ismerkednek, így valóban megalapozott döntéssel ítélhetik oda a kategóriagyőzteseknek a díjakat. Nemcsak a játékok, hanem a játékosok is összemérhetik tudásukat, amihez előzetes regisztrációra van szükség a Magyar Társasjátékos Egyesület (http://tarsasjatekos.hu/tarsasjatek-fesztival-2011) honlapján. A versenyek végén a győztesek értékes díjjal távozhatnak. A legnagyobb programnak a Játéktér ígérkezik, amely a fesztivál teljes ideje alatt fogadja a látogatókat, elsősorban rövid idő alatt megtanulható és végigjátszható játékok bemutatásával. Természetesen több játékmester is a segítségükre lesz: az érdeklődők találkozhatnak Kovács Gáborral is, a tavaly díjat nyert logikai játék fejlesztőjével, sőt a bátrabbak összemérhetik vele ügyességüket és tudásukat. A több játékot kipróbáló látogatók a két nap során akár többször is sorsoláson vehetnek részt, ahol a nyeremény nem is lehet más, mint egy társasjáték. A kétnapos decemberi Mensa Társasjátékverseny és –fesztiválról bővebb és részletes információt a www.mensa.hu honlapon találhatnak.
    Kiadó: Mensa HungarIQa Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.