OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2011. november 30., szerda 12:59

Finisben a “Jó pályán!” projekt. Fő pillérek
    Budapest, 2011. november 30., szerda (OS) - 2011 november végén befejeződött a nők, fiatalok és 45 éven felüliek munkaerő-piaci (re)integrációját, “jó pálya  választását, valamint esély-és és béregyenlőségét elősegíteni szándékozó  Jó Pályán!   TÁMOP-5.5.1/A-10/1.projekt.

    A projekt során mind a négy régióban - Miskolcon, Békéscsabán, Nyíregyházán és Várpalotán – megvalósult a pályainformációs feladatok elvégzésének megvalósítását elősegítő  Jó Pályán!  képzés, ahol a tananyagban (9 modul) olyan témák szerepeltek, mint a munkanélkülivé válás lélektani következményei; a konfliktuskezelés, az önkép és önértékelés, a munkahelykeresés gyakorlati ismeretei, a kapcsolatépítés módszertana, gyakorlati tanácsok a felvételi interjúhoz, önéletrajzíráshoz, karriertervezés, karrier-minták, munkahelyi kommunikáció és beilleszkedés, a beilleszkedést befolyásoló tényezők, a munka és a magánélet egyensúlya, a munkaviszony fajtái és jellemzői, a munkahelyi esélyegyenlőség kérdései. Az, hogy a tervezett 60 fő helyett 65 fő kapott a képzés végén tanúsítványt, a színvonalas képzők (Lege Artis Alapítvány) és érdekes tananyag mellett nem utolsósorban a szervező mentorok és mentorszervezetek (Nők a Jobb Jövőért Egyesület, Nyíregyháza; Nőknek is Esélyt Alapítvány, Miskolc; Békés Megyei Nők Egyesülete, Békéscsaba,  IRISZ  Nőegyesület, Várpalota) lelkes közreműködésének tudható be. E szervezetek egyrészt egymással is szorosabb kapcsolatot építettek ki (egyesület); másrészt újabb civil szervezeteket és résztvevőket (érdeklődőket) vontak be tevékenységükbe. A projekt további alappilléreként mind a négy régióban (Nyíregyházán, Békéscsabán, Miskolcon, Várpalotán) külön-külön megrendezésre került helyi szakmai fórumokon/műhelyekben 121 főnek volt alkalma találkozni a munkaerő-piaci integráció és az életpálya tanácsadás témájában érintett felekkel, pl. a helyi munkaügyi központok, helyi szakképzési központok, a helyi fejlesztési és képzési bizottságok, önkormányzatok képviselőivel, helyi vállalkozókkal. Az új adatbázis alapján elkészült régióbeli, foglalkoztatási profilok, munkaerőpiaci helyzetképek is bemutatásra kerültek ezeken a szakmai fórumokon.  2011. októberében Miskolcon került megrendezésre 125 fő részvételével a záró szakmai fórum. Ez több szempontból is lényeges és egyedülálló esemény volt a projekt megvalósítása során, hiszen találkozhattak a projektben résztvevő közép-dunántúliak, észak-magyarországiak, észak-alföldiek és dél-alföldiek, megoszthatták egymással gondolataikat, gondjaikat, ötleteiket; s a projekt keretein és időtartamán is túlmutató személyes kapcsolatok születtek. A záró szakmai fórum jó alkalom volt arra is, hogy számvetés készüljön a projekt eddigi eredményiről, a  képzés szakmai és gyakorlati tapasztalatairól, a Jó Pályán!  adatbázisról és a kutatás eredményekről. A projektben részt vett mentorszervezetek és a mentoráltak maguk is beszámoltak arról, hogy az ismereteken túl mit nyertek a projekt során. Pl. kapcsolatokat, barátságokat és nem utolsó sorban önbizalmat   dr. Borbély Szilvia
    Kiadó: Szakszervezetek Gazdaság és Társadalomkutatási Intézete (SZGTI) Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.