OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2011. december 5., hétfő 10:45

Karácsonykor sem pihennek a Zöldőrzők
    Budapest, 2011. december 5., hétfő (OS) - A Nagykátai kistérségben folyó iskolák közötti Zöldőrzők verseny a hideg beálltával tovább zajlik. Novembertől az iskola után végezhető feladatokkal szerezhetnek plusz pontot a tanulók.

    A Nagykátai kistérségben folyó iskolák közötti Zöldőrzők verseny a hideg beálltával tovább zajlik. Novembertől az iskola után végezhető feladatokkal szerezhetnek plusz pontot a tanulók. A szeptemberi lelkesedés nem csökkent: a csapatkapitányok a határidőket pontosan betartva, e-mailben küldik a kész feladatokat a szervezőknek. Jelenleg a harmadik fordulónál tartanak. A 2012. február 4-i Játékok Határok Nélkül sportnapig kéthetente számíthatnak a csapatok újabb otthon végezhető feladatokra.   Eddig a Fogadjatok örökbe egy öreg fát! pályázatért lelkesedtek a legjobban a gyerekek.  – nyilatkozta Kollár János, az egyesület környezetnevelési szakembere. A feladat során csapatonként egy fát kellett örökbe fogadniuk, majd fényképen megörökíteniük az eseményt.  A Fiatalok a Környezetért Egyesület nem csak a környezetvédelmi munkában jeleskedik. Az egyesület csatlakozott a magyarországi civil szervezetek Karácsonyi jótékonysági gyűjtéséhez. A karitatív tevékenység a Nagykátai kistérség általános iskoláiban zajlik. A csapattagok és barátok felajánlásait, azaz az otthon már nem használt, de még ép játékokat, iskolai eszközöket és ruhákat a Máltai Szeretetszolgálat tápióbicskei irodája kézbesíti az adományozottaknak.    Fontosnak tartjuk, hogy ne csak karácsony alkalmából gondoljunk rászoruló embertársainkra, ezért 2012-ben több hasonló kezdeményezést is tervezünk. - nyilatkozta Molnár László, az egyesület kommunikációs referense.  Ezúton kíván a Fiatalok a Környezetért Egyesület minden tagja Áldott és Boldog Karácsonyt!  További információ: www.zoldorzok.huwww.facebook.com/zoldorzok
    Kiadó: Fiatalok a Környezetért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.