2024. április 26. péntek

2012. február 3., péntek 14:42

Hatékony bűnmegelőzés másképp: Kolumbiában felére csökkent a bűnözési ráta
    Budapest, 2012. február 3., péntek (OS) - 2007 és 2011 között Ricardo Antonio Prado rendőrezredes a nemzeti kolumbiai rendőrséggel együtt összesen 3000000 kolumbiainak tartott szemináriumot L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz című könyvéből és a lakosság 20 százalékához juttatta el a könyvet. Ez alatt az idő alatt a bűnözés statisztikailag felére csökkent Kolumbiában, a turizmus mértéke pedig nyolcszor nagyobb lett, mint a szomszédos latin-amerikai országokban.

Néhány évvel ezelőtt a Fiatalkorúak Országos Rendőrségének kolumbiai koordinátora – Ricardo Antonio Prado rendőrezredes – megismerkedett egy hazájukban népszerű színésszel, Andrés Lopezzel. Így történt, hogy Andrés bemutatta az ezredesnek az egyetlen nem vallásos jellegű szakkönyvet az emberiség legalapvetőbb erkölcsi szabályrendszeréről. L. Ron Hubbard író, filozófus és a Szcientológia vallás alapítója azzal a határozott szándékkal írta, hogy bárki használhassa könyvét függetlenül vallási meggyőződésétől és hovatartozásától. Ricardo Pradónak nem voltak előítéletei, sem tanácsadói, akik még időben megállíthatták volna, így végigolvasta a könyvet. Ezek után felkérte Andrés-t, hogy tartson a könyvből egy  előadást rendőr kollégáinak. Az előadás meghallgatása után az ezredes 30 rendőrrel saját kezűleg osztott ki az utcán több ezer Az út a boldogsághoz füzetet, abban bízva, hogy az utcai zavargások megelőzhetőek a józan ész szavával. Cartagéna városában 40, majd 100 rendőrtisztnek az ezredes által tartott tájékoztató után beindult Az út a boldogsághoz rendőri terjesztése. Ezek után a Szcientológia Egyház segítségével 1000 fős szemináriumot szervezett a témában, ahol már nem csak rendőrök, de a polgármester és más helyi hírességek is ott voltak. Nagyon komoly változásokat lehetett tapasztalni, a városban a bűnözés olyan szinten visszaszorult, hogy Cartagéna lett Kolumbia legbiztonságosabb városa. Ezután 42 kolumbiai város rendőrsége indította útjára a könyv terjesztését. A már országos mozgalomban 2009-re 10000 rendőr vett részt. Majd a híres Barranquillai karneválon, ami nem csak a nemzeti rendezvénye a kolumbiaiaknak, de az amerikai kontinens minden szegletéből érkeznek látogatók, 1500 rendőr kollégájával összesen 500000 füzetet osztottak szét. Az időben ezt követő Kolumbiai Ifjúsági Labdarúgó Világbajnokságon, a játék 10 napja alatt 300000 füzetet osztottak ki a helyi rendőrcsapatok. A hírek szerint egyetlen erőszakos cselekedet sem történt a világbajnokság helyszínén. Lehet, hogy hihetetlen, hogy ennek a kiadványnak ekkora ereje van, de a számok magukért beszélnek. Az út a boldogsághoz könyv azzal a céllal íródott, hogy az emberek visszaszerezzék erkölcsi büszkeségüket, tartásukat, és ezáltal képesek legyenek létrehozni egy élhetőbb világot. Prado ezredes segíteni akart a hazájának. Megértette a könyvet. Nem félt tőle. Használta. Cselekedett. Büszkék lehetnek rá a kolumbiaiak. További információért látogasson el a www.szcientologia.org.hu weboldalra.
    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest