2018. április 20. péntek

2012. február 14., kedd 18:55

Petíció a devizaadósok perilleték mentességéért (1. rész)
    Budapest, 2012. február 14., kedd (OS) - Amint arról már az ECHO TV illetve a HÍR TV híradói is hírt adtak, a Devizaadósok Szövetsége Elnöksége www.devizaados.eu azzal a kéréssel fordul az Interneten jelenlévő jóérzésű magyar állampolgárokhoz, hogy minél többen vállaljanak szolidaritást azzal a törekvésével, hogy a deviza-elszámolású kölcsönszerződéssel rendelkezők vitájukat a bankjaikkal - a hatályos magyar törvényeknek megfelelően – illetékes bíróságok útján rendezhessék. A szolidaritást a Petíció a devizaadósok perilleték mentességéért: http://www.peticiok.com/peticio_a_devizaadosok_perilletek_mentessegeert címen kérjük kifejezni.

A kölcsönszerződések módosítására irányuló perek megindításának legfőbb akadálya a perilleték, amelynek felső határát – a devizaadósokat tovább sújtva – a törvényhozás 900 ezer forintról 1,5 millió forintra emelte 2012. január 1-el. Ez egy akkora akadály, amelyet a duplájára emelt havi törlesztő részletek alatt nyögő – tartalékaiktól az elmúlt két év során teljesen megfosztott, máról holnapra élő - családok egyszerűen képtelenek megfizetni. Illetékmentességre a vonatkozó magyar törvények értelmében lényegében már csak akkor válnak jogosulttá, ha a végrehajtók már megfosztották őket vagyonuktól (lakás, autó).  A deviza-elszámolású kölcsönszerződések ugyanis olyanok - úgy kerültek megszerkesztésre – hogy a devizaadós egyre emelkedő havi részlet törlesztéseket kell fizessen, miközben egyre növekedik a bank által számított adóssága. Ennek a folyamatnak a – ha ez így marad – a vége a végrehajtási eljárás, mely során a devizaadósoktól elkobozzák a kölcsön fedezetét (lakás, autó). Kényszerértékesítéssel a végrehajtók elkótyavetyélik a devizaadós családok vagyonát, mellyel tömegeik kerülnek utcára, válnak földönfutóvá, avagy életük végéig adósrabszolgává.  Kérjük Ön, aki ezt a közleményt olvassa, ne hagyja családtagját, szomszédját, a magyar állampolgárokat ebben a méltatlan - jogvesztő - helyzetben. A  Petíció a devizaadósok perilleték mentességéért itt írhatja alá: http://www.peticiok.com/peticio_a_devizaadosok_perilletek_mentessegeert
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége