OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2012. február 14., kedd 18:55

Petíció a devizaadósok perilleték mentességéért (1. rész)
    Budapest, 2012. február 14., kedd (OS) - Amint arról már az ECHO TV illetve a HÍR TV híradói is hírt adtak, a Devizaadósok Szövetsége Elnöksége www.devizaados.eu azzal a kéréssel fordul az Interneten jelenlévő jóérzésű magyar állampolgárokhoz, hogy minél többen vállaljanak szolidaritást azzal a törekvésével, hogy a deviza-elszámolású kölcsönszerződéssel rendelkezők vitájukat a bankjaikkal - a hatályos magyar törvényeknek megfelelően – illetékes bíróságok útján rendezhessék. A szolidaritást a Petíció a devizaadósok perilleték mentességéért: http://www.peticiok.com/peticio_a_devizaadosok_perilletek_mentessegeert címen kérjük kifejezni.

    A kölcsönszerződések módosítására irányuló perek megindításának legfőbb akadálya a perilleték, amelynek felső határát – a devizaadósokat tovább sújtva – a törvényhozás 900 ezer forintról 1,5 millió forintra emelte 2012. január 1-el. Ez egy akkora akadály, amelyet a duplájára emelt havi törlesztő részletek alatt nyögő – tartalékaiktól az elmúlt két év során teljesen megfosztott, máról holnapra élő - családok egyszerűen képtelenek megfizetni. Illetékmentességre a vonatkozó magyar törvények értelmében lényegében már csak akkor válnak jogosulttá, ha a végrehajtók már megfosztották őket vagyonuktól (lakás, autó).  A deviza-elszámolású kölcsönszerződések ugyanis olyanok - úgy kerültek megszerkesztésre – hogy a devizaadós egyre emelkedő havi részlet törlesztéseket kell fizessen, miközben egyre növekedik a bank által számított adóssága. Ennek a folyamatnak a – ha ez így marad – a vége a végrehajtási eljárás, mely során a devizaadósoktól elkobozzák a kölcsön fedezetét (lakás, autó). Kényszerértékesítéssel a végrehajtók elkótyavetyélik a devizaadós családok vagyonát, mellyel tömegeik kerülnek utcára, válnak földönfutóvá, avagy életük végéig adósrabszolgává.  Kérjük Ön, aki ezt a közleményt olvassa, ne hagyja családtagját, szomszédját, a magyar állampolgárokat ebben a méltatlan - jogvesztő - helyzetben. A  Petíció a devizaadósok perilleték mentességéért itt írhatja alá: http://www.peticiok.com/peticio_a_devizaadosok_perilletek_mentessegeert  
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.