OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2012. február 14., kedd 22:28

Támadnak a devizaadósok?
    Budapest, 2012. február 14., kedd (OS) - A hírekben és a közbeszédben az úgynevezett devizaadósok felelősségéről, megmentéséről esett csak az eddigiekben szó. A  Tedd az áldozatot bűnbakká elv alapján  az ellenérdekű felek által birtokolt médiában a devizaadósok felelősségét boncolták, az állami szervek és a bankok felelőssége mellett. Úgy tűnik, fordul a kocka, az üldözöttekből üldözők vállnak ki. A  pesti fagyi visszanyal?

    A 2011. október 22-én önszerveződéssel létrejött Devizaadósok Szövetsége www.devizaados.eu bírósági bejegyzését követően intenzív média és szervezési munkába kezdett.  Azonnal Petíció előkészítését   http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/226-szer  kezdte meg az Interneten, a devizaadósok egyszeri perilleték mentessége érdekében, mely a bankjaikkal kapcsolatos elszámolási vitájuk bíróság előtti rendezése lehetőségét célozza. A perilleték felső határát, hogy-hogy nem 900 ezer forintról 1,5 millióra emelte a törvényhozás. Erről a barátságtalan lépésről már az ECHO TV   http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/246-allasfoglalas-a-peril letek-emelkedes-hatasairol  HÍR TV   http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/247-allasfoglalas-a-peril letek-emelkedes-hatasairol-hir-tv  Híradói is beszámoltak.   Kiszivárgott információk szerint gőzerővel folyik a Devizaadósok Szövetsége  percsoportjaiban a kölcsön-szerződéseket megtámadó pertársaságok szervezése. Az élen az OTP illetve az AXA bankokkal kölcsönszerződéseket kötöttek csoportjai állnak.   Ezzel párhuzamosan a kölcsönszerződéseikből fakadó eddigi károk megtérítése, és várható károkozás megelőzése érdekében büntető feljelentések előkészítése is folyik.  Ez utóbbinak a sorsa   2012.02.25-i nem nyilvános, zárt budapesti tanácskozásukon dől el.   A szövetség képviselői folyamatosan hangoztatják, hogy ők nem általában a devizaadósokat szervezik és képviselik, hanem – a törvényesség talaján – csak és kizárólag tagjaik érdekeit képviselik és védik. Ők nem a  megmentők  a  felszabadítók  nem is a tanácsadók , hanem azok a davizaadósok, akik kezükbe vették saját sorsukat és ügyeiket. Ők a devizaadósok  tömegeiből is csak és kizárólag azokat várják soraikba, akik kárukat megtéríteni - és kölcsönszerződéseik módosítását - bíróság útján kívánják érvényesíteni.   Mottójuk:  Jogaink és vagyonunk – családjaink megélhetésének alapjai – sokkal komolyabb dolgok annál, mintsem azokat csak és kizárólag ügyvédekre és politikusokra bízzuk.
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.