OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2012. február 15., szerda 11:16

Zsiga Marcell: Manipuláció és lejáratás lett az eredménye az RTL Klubon az MTI Hírcentrum provokatív kérdéseinek
    Budapest, 2012. február 15., szerda (OS) -

    Hétfői nyilatkozatomat értelemzavaróan, a szövegkörnyezetből kiragadva, mindössze egymondatos terjedelemben mutatta be az RTL Klub Híradója, így az teljesen mást üzent a televíziónézőknek, mint amit elmondtam.  Hétfőn az Országházban a kamerák előtt kifejtettem a véleményemet a miskolci szocialisták álszent és hazug akciójáról. Elmondtam, felháborítónak tartjuk azt, hogy az MSZP pártpolitikai célokra használja azokat a nehéz sorsú borsodi embereket, akikről 2002 és 2010 között teljesen megfeledkezett. Elmondtam, a Gyurcsány-korszakban mindössze 28 500 forintot kínáltak a közmunkásoknak, most jelentős előrelépés, hogy 47 ezer forintot vihetnek haza. A kormány ráadásul kiemelt figyelmet fordít Észak-Magyarországra, ahol 15 milliárd forintot fordítanak idén közfoglalkoztatásra, így terelve a munka világa felé a Gyurcsány-korszakban magukra hagyottakat. Elbüszkélkedtem azzal is, hogy kormányzati támogatással a városvezetés munkája kezd beérni: Miskolcon a közelmúltban letettük egy drótgyár alapkövét, tavasszal kezd épülni egy gépgyár is, és más jelentős munkahelyteremtő beruházásról is számot fogunk adni még az idén. A tavalyi évben 46 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, a reálbérek nőttek, a gyermeket nevelő családoknál különösen, ez is hangsúlyozza a felelős nemzetpolitikát. A sajtótájékoztató legutolsó szakaszában az MTI Hírcentrum riportere, Szondi Vanda a következő, álláspontom szerint indokolatlanul provokatív kérdést tette föl: - És ön szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból? - Válaszom: Az MSZP azt hirdette, hogy 28 ezer forintból is meg lehet élni, én azt gondolom, hogy a 47 ezer forint ehhez képest egy jelentős javulás, jelentős eredmény, és azt kell látni, hogy az embereket arra kell szorítani, aki munkát kerül, hogy az legyen az érdeke, hogy munkát végezhessen és munkát végezzen, hiszen 47 ezer forint jóval nagyobb, mint az egyszeri segély összege.  - Szondi Vanda (MTI Hírcentrum) újabb provokatív kérdése: De ön meg tudna élni 47 ezer forintból? - Válaszom: Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, igen, azt hiszem igen.  A provokációra adott válaszomnak az RTL Klub és más sajtóorgánumok csupán egy részét közölték, kiragadtak a környezetből egy szövegrészt, manipulálták azt. A sajtótájékoztatón elhangzott mondanivalóm így teljesen más értelmet nyert. Nyilatkozatom ilyen jellegű megvágását visszautasítom. A tények önmagukért beszélnek, a teljes hanganyag a következő linken hallgatható meg: http://soundcloud.com/startmunka/startmunka  A történteket ezzel lezártnak tekintem.  Zsiga Marcell  országgyűlési képviselő, FIDESZ
    Kiadó: FIDESZ frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.