OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2012. február 21., kedd 17:02

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye: műsorterjesztési, vételi változás
    Budapest, 2012. február 21., kedd (OS) - A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tájékoztatja nézőit,hogy március 5-én hajnalban műsorterjesztési, vételi változás lép életbe.

    
    Az m1, m2, Duna és Duna World tévécsatornákat, továbbá a Magyar Rádió műsorait egyéni műholdvevővel, előfizetésidíj-mentesen igénybe vevő európai és magyarországi nézőinknek és hallgatóinknak, illetve a MinDigTV szolgáltatást használó nézőinknek és hallgatóinknak az alábbi, a régebbi, ún. DVB-S rendszerű műholdvevők (hagyományos felbontású, SD) használata esetén az alábbi, új frekvenciára kell hangolniuk a készüléket. Az új (SD tartalmakat sugárzó) frekvencia már elérhető, így az áthangolás már elvégezhető.

    - újabb, ún. DVB-S2 rendszerű műholdvevők (nagyfelbontású, HD) használata esetén újra kell hangolni a jelenlegi frekvencián, DVB-S2 beállítás mellett. Ezt az áthangolást csak március 5-től lehet megtenni.

    - a MinDigTV hálózatában a Duna HD változatú adása lesz fogható, ugyanekkor a Duna World a továbbiakban SD minőségben lesz elérhető. Egyes DVB-T vevődekóderek esetén csatornafrissítés, újraindítás, ki- és bekapcsolás vagy a csatornák újrahangolása lehet szükséges. Ez a változás szintén március 5-én lép életbe.

    A változások nem érintik a kábeltévés, IPTV-s vagy műholdas, előfizetési díjat fizető nézőket. Esetükben a szükséges beállításokat a szolgáltató végzi el.

    A műsorterjesztési információkat érintő változásokról és a mindenkori adatokról a www.mtva.hu/vetel honlapon lehet tájékozódni.

    Részletes adatok:

    HD adások:
    m2 HD, Duna HD és Duna World HD, a Magyar Rádió adásai,

    továbbá az m1 HD korlátozott hozzáférésű (Conax-kódolású) egyéni műholdas vétele:
    Műhold: Eurobird 9A

    62-es transzponder (DVB-S2)
    Pozíció: keleti 9 fok
    Frekvencia: 11957,64 MHz
    Polaritás: függőleges (V)
    Szimbólumsebesség: 27500
    FEC érték: 2/3
    MCPC, 8PSK, MPEG-4 H.264 AVC videó, illetve AC3 és AAC hangrendszer

    SD adások:
    m2, Duna és Duna World, a Magyar Rádió adásai,
    továbbá az m1 korlátozott hozzáférésű (Conax-kódolású) egyéni műholdas vétele:
    Műhold: Eurobird 9A

    52-es transzponder (DVB-S)
    Pozíció: keleti 9 fok
    Frekvencia: 11765,84 MHz
    Polaritás: függőleges (V)
    Szimbólumsebesség: 27500
    FEC érték: 3/4
    MCPC, QPSK, MPEG-2 videó, illetve MPEG Layer II hangrendszer

    Az m1 és az m1 HD műholdas vételéhez szükséges ún. Conax-kártya az MTVA honlapjára rövidesen felkerülő antennaszerelők, műholdvevő-forgalmazó cégektől lesz beszerezhető.

    Felhívjuk a figyelmet, hogy a DVB-S, MPEG-2 SD rendszerű műholdas sugárzásunk 2014. december 31-én megszűnik és attól fogva csak a DVB-S2 MPEG-4 HD rendszerű műholdas változat lesz elérhető. Műholdvevő vásárlás során kérjük erre legyenek figyelemmel!


    CSERHÁTI ÁGNES
    Kommunikációs igazgató-helyettes, szóvivő
    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.