OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. február 28., kedd 13:53

Közlemény: Nyilvános bejelentés a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak a pórul járt devizaadósok” diszkriminatív kifejezés okán?
    Budapest, 2012. február 28., kedd (OS) - Megcsontosodott a médiában, a  pórul járt   devizaadósok (devizahitelesek), a bankokat ért kár  fogalmak. Pórul járt devizaadós? A média – felszedte mint nyáj a sántaságot – már előre próféciálja, hogy a devizaadósok  pórul járnak. Pórul járunk? Jog –és vagyon vesztettek leszünk? Avagy már vagyunk is? Nos ehhez lesz pár szavunk. Első mindjárt az, hogy bejelentést teszünk Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak, hogy a médiában megjelenő kifejezés, a pórul járt devizaadós stigmatizálás,  nem kisebb súlyú, mint a lecigányozás, lezsidózás, azaz negatív megkülönböztetés.  Ezt követően - remélhetően - az jár pórul, aki a devizaadós fogalmat összekapcsolja a pórul járt fogalommal. Ez a meccs ugyanis nincs lefújva.

    Ez majd a bíróságokon derül ki. Pórul járunk-e, azaz jog -és vagyonfosztottaká válunk, avagy sem.  És ne adja Isten, hogy az emberek ne jussanak az igazukhoz!  A bankokat ért kár? Az arcátlanságnak a csimborasszója az, amit a Bankszövetség és a bankok előadnak a médiában. Az őket ért károkról. Kár ugyanis nem őket, hanem a devizaadósokat érte, többek között azzal, hogy duplájára emelték a havi törlesztő részleteket, miáltal dől a pénz a bankokba, miközben a devizaadósok fokozatosan élik fel tartalékaikat. A Bankszövetség pedig közben azt kommunikálja ( le ne írjam hogy szemtelenül az arcunkba hazudják) hogy jogszerűen járnak el. És milyen jogon is? Olyan jogszabályok alapján, amelyeket direkt erre a csalás sorozatra hoztak meg a  törvényhozás és PSZÁF aszisztériájával?  Milyen az a jog, amely alapján a kölcsönszerződések havi törlesztő részletét a duplájára lehet emelni? Milyen az a jog, amely alapján az egyre növekvő befizetések mellett tovább nő az adósság? A hülye is látja, hogy itt valami nagyon bűzlik, ám a Bankszövetség képviselői  belekommunikálják   (úgy ne mondjam arcátlanul belehazudják) a médiába, hogy jogszerűen járnak el?  Csalás és megtévesztés Nem a bankokat érte veszteség, hanem a devizaadósokat azzal, hogy  túlfizettetik őket , erejüket meghaladó befizetési kötelezettségeket rónak rájuk, olyanokat amit nem vállaltak.  Megtévesztéssel és csalással vették rá őket a devizaalapú kölcsönszerződések aláírására, amit az illetéekes bíróságon bizonyítunk.  Aztán ha a család már nem bírja a növekvő rezsi mellett a duplájára emelt részleteket, a bank felmondja a szerződést és végrehajtót küld a devizaadós nyakára. A végrehajtó pedig - ha nem mutyizza ki - úgy árverésre viszi, ahol garantált a minimum 70 %-os vagyonvesztés, és még tetemes adósság is marad, amit levonhatnak a fizetése 50 %-áig.  A bejelentés:  Itt a nagynyilvánosság előtt is bejelentjük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak, hogy a  pórul járt devizaadósok  illetve  pórul járt devizahitelesek  súlyosan diszkriminatív kifejezések, melyek mélyen sértik a Devizaadósok Szövetsége tagjait és ezen túlmenően minden devizaalapú hitelt szerződést kötött magyar állampolgárt.
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.