OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2012. április 8., vasárnap 10:06

DK: Orbán hadat üzent a szabadságnak, a demokráciának, a kultúrának és a szabadságnak
    Budapest, 2012. április 8., vasárnap (OS) - Orbán nem nyitott, szabadságra és szolidaritásra épülő, befogadáson és együttműködésen alapuló modern társadalmat akar, hanem a politikai kereszténység legrosszabb hagyományait felélesztő, függőségre és kiszolgáltatottságra épülő Magyarországot épít.

    
Orbán Viktor miniszterelnök interjút adott az Új Ember című katolikus hetilap húsvéti számában. Az interjú megdöbbentő bizonyítéka a miniszterelnök valóságidegen, történelmet és társadalmi folyamatokat nem értő, azokat félremagyarázó, fundamentalista világ- és társadalomképének. Orbán Viktor zavaros fejtegetései során az embereket hívőkre és  hitetlenekre  osztja;  a teremtés jegyében létrejött családmodellről ,  vallásellenességről , istentelen kozmoszról  beszél,  szekuláris, családellenes és a nemzetet meghaladottnak tekintő európai szellemi törekvéseket   emleget. Mindeközben sokadszorra is tanúbizonyságát adja megrögzött, egyoldalú és értelmetlen kapitalizmus-, Európa-, és globalizáció-ellenes felfogásának.  A miniszterelnök interjúja durva és otromba támadás az európai kultúra legnemesebb hagyományai, a felvilágosodás szellemisége, a racionalitás, a kulturális sokféleség tisztelete, a mindennapi élet szabadsága ellen. Orbán nem nyitott, szabadságra és szolidaritásra épülő, befogadáson és együttműködésen alapuló modern társadalmat akar, hanem a politikai kereszténység legrosszabb hagyományait felélesztő, függőségre és kiszolgáltatottságra épülő Magyarországot épít.  A Demokratikus Koalíció határozottan és egyértelműen visszautasítja a miniszterelnöki interjúban megnyilvánuló bűnös felelőtlenséget. Azt valljuk, hogy Magyarországnak nem bezárkózásra, nem hamis nemzeti büszkeségre, nem aljas indulatok keltésére, nem a másképpen gondolkodó és élő emberek megbélyegzésére van szüksége. Hanem sokkal inkább nyitottságra, együttműködésre, befogadásra épülő demokráciára. Orbán Viktor interjúja mindenki számára egyértelművé tette, az ország választás előtt áll: választhatja az alattvalók, az ideológiai kényszer, a maradiság, a  centrális politikai erőtér   politikáját, vagy kiállhat a Demokratikus Koalíció által felkínált szabadság és szolidaritás társadalma mellett. Nincs más út, nincs más választás. Ez a választás mindannyiunk jövőért viselt politikai és erkölcsi felelősségének a kérdése.  A Demokratikus Koalíció elnöksége
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.