OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. április 12., csütörtök 19:02

Nép és hagyomány - tehetségkutató verseny Miskolcon
    Budapest, 2012. április 12., csütörtök (OS) - Új kezdeményezéssel bővült Észak-Magyarország kulturális- és népművészeti élete a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület által meghirdetett tehetségkutató versennyel.

    A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyermek- és ifjúsági tehetségkutató verseny kiírásának célja, hogy a vetélkedő révén a felnövekvő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népköltészet és népzene csodálatos világát, s egy életre kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett. A város és a régió kulturális kínálatát gazdagító verseny egyben kiváló lehetőséget a tehetséges fiatalok felkarolására, népzene, néptánc, népdal és népmese műfajainak gyakorlására, a népművészeti ágak mindennapi használatának és a magyarság értékeinek népszerűsítésére, elsősorban a fiatalok körében.  A verseny középpontjában a népi műfajok állnak, így a megmérettetésre népmese, népzene, népdal és néptánc kategóriákban lehetett jelentkezni. Az első megmérettetésére 2012. április 14-én szombaton kerül sor a Győri kapuban található miskolci MKK Ifjúsági Házban, a döntő pedig -- amit sajtótájékoztató előz meg -- május 5-én, szombaton lesz a miskolci Almássy Kúriában.  A verseny fővédnöke Dr. Mengyi Roland a Borosod -Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. A szervezők a győztesek számára a széles nyilvánosság előtt is lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra a Miskolcon rendezendő Baranta Világkupa Magyar Műveltség és Honvédelem Napjai Miskolcon című rendezvény Tehetségkutató gáláján, a Miskolci Jégcsarnokban 2012. május 19-én.   tehetsegkutato.magyarkozossegek.org
    Kiadó: Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.