OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. április 20., péntek 11:18

2012 a Világörökség Éve
    Budapest, 2012. április 20., péntek (OS) -

    Az idei évet a Budapest Világörökségéért Alapítvány kezdeményezésével az országgyűlés a héten a Világörökség Évévé nyilvánította az UNESCO Világörökség Egyezmény 40. évfordulója és további hat magyar világörökségi évforduló egybeesése okán, melyek közül kiemelkedik Budapest 25 éves világöröksége. A nyolc hazai és közel ezer külföldi világörökségi helyszínnel kapcsolatos ünnepi év fontos ország-imázs programként mutatja föl világszerte hazánk kulturális erejét a világ magyarságának már megindult összefogásával. Az Év pénteki akadémiai nyitókonferenciájának akkreditált védnöke az UNESCO és dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes.
    Kiadó: Budapest Világörökségéért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.