OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. április 20., péntek 11:30

Már a finisben
    Budapest, 2012. április 20., péntek (OS) - Már csak egy rendezvény van hátra az egész éves Zöldőrzők környezetnevelési program zárásáig. A tavaszi szezon kiemelt célja a passzívabb gyerekek és a szülők bevonása a Zöldőrzők életérzésbe.

    Április közepén interaktív rendezvény keretében ismerhették meg a gyerekek a Honfoglaló magyarok életmódját és szokásait. A hagyományőrző feladatok során kézügyességükkel, sportosságukkal, tanulékonyságukkal bizonyíthatták rátermettségüket a csapatok.A rendezvény valódi kreativitást várt a tanulóktól, hiszen egy igazi madárijesztőt kellett készíteniük – egyedi megjelenéssel. A nap végén az elkészült remekműveket hazavihették a csapatok.  A Zöldőrzők programsorozat kétnapos záróeseménye, a Kistérségi Családi Nap számos izgalmas és közösségi programot kínál. Május első hétvégéjén a csapatok, tanárok és rokonok együtt szurkolhatnak, hogy mely iskola és csapat nyeri az egész évet átölelő versenyt. Az otthon végezhető feladatokat és a rendezvényeken készített műveket egy kiállításon nézhetik meg a családok. Külön tárlat lesz a szelektív hulladékgyűjtésről, mely sok hasznos tanáccsal látja el a kistérségben élőket: lehetőség lesz újrahasznosított anyagokból madáretetőt készíteni.   A gyerekek felfújható csocsón játszhatnak, íjászkodhatnak és megannyi sportos programban vehetnek részt. Az iskolák diákjai  Ki mit tud? keretében előadják szüleiknek az erre a rendezvényre gyakorolt produkciójukat, melyet egy négytagú szakmai zsűri fog pontozni a nap záróeseményeként. Amíg a gyerekek versenyeznek, addig a szülők főzőversenyen bizonyíthatják, hogy az ő településükön élnek a legjobb szakácsok.  Természetesen a szurkolás sem maradhat ki a kétnapos rendezvényből, így a családok és diákok az iskolájuk legjobb focistáiból verbuvált 6 fős csapatokat buzdíthatják a Kistérségi Focikupán.  Mindenki számára izgalmasnak ígérkezik a finálé, hiszen az utolsó nagy hajrá könnyen átalakíthatja majd a csapatok végső sorrendjét.   Bővebb információ: www.zoldorzok.huwww.facebook.com/zoldorzok
    Kiadó: Fiatalok a Környezetért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.