OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2012. május 2., szerda 23:48

Egy Jó ember: Dalosné Tóth Zsuzsanna – 2012-ben a MINYATA Egyesület elnöke nyerte el a díjat
    Budapest, 2012. május 2., szerda (OS) - A díjat 2006 óta adja át a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány, mely az MTI egykori Baranya megyei szerkesztőségvezetőjének nevét viseli. A Jó ember-díjat olyanok kaphatják, akik az irodalmi, nyelvi és kulturális értékek megőrzésében, az összmagyarság, illetve a hazai kisebbségek, valamint a határon túli magyarság kulturális érdekeinek védelmében, vagy éppen a tehetséggondozás területén dolgoznak állhatatosan.

    A Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány 2012-ben a MINYATA Egyesület elnökének ítélte oda a Jó ember-díjat. Dalosné Tóth Zsuzsanna egész életében a gyermekekért dolgozott, s dolgozik ma is. Tanításuk mellett pályaválasztási tanácsokkal segítette őket, de a gyerekek iskolán kívüli problémáik megoldásában is bizalommal fordulhattak hozzá. Tanári pályája kezdetétől szervezett szabadidős programokat és nyári táborokat, 1997-ben pedig önálló táborszervezésbe kezdett, elsősorban rászorulóknak. Azóta közel 2000 hátrányos helyzetű gyermeket nyaraltatott az általa szervezett csapattal. Az Egyesületet 2005-ben alapították, s még abban az évben elnyerték a közhasznú fokozatot.  Dalosné Tóth Zsuzsanna és a MINYATA Egyesület missziója a gyermekek életminőségének javítása, a társadalmi integráció elősegítése. Önkénteseik intenzív értékátadással, alternatív életutak bemutatásával válnak a gyerekek példaképévé. Az általuk szervezett programok közvetve anyagi támogatást is jelentenek a családok, illetve a partnerszervezetek (nevelőotthonok, általános iskolák) számára, hiszen a részvétel a gyerekek számára ingyenes. Mindezt fáradhatatlan forrásteremtő munkával, adományszervezéssel érik el. A források bővülésével az évek során először a nyári táborba hívhattak a korábbinál több hátrányos helyzetű gyermeket, később elindították a térítésmentes színház- és múzeumlátogatás projektjüket. 2009 óta pedig egynapos programokat is szerveznek, például saját készítésű díszekkel felékített karácsonyfákat visznek kórházak gyerekosztályaira és rászoruló családoknak.   Dalosné Tóth Zsuzsannát 2005-ben a Köz szolgálatáért érdemjel ezüst fokozatával tüntették ki, 2009-ben pedig az oktatási- és kulturális minisztertől vehette át az  esélyt teremtő pedagógusoknak  odaítélhető Teleki Blanka-díjat. Gratulálunk az újabb elismeréshez és a további jó munkát kívánunk az egyesületben!  További információk az egyesület honlapján: www.mindenkinyaraljon.hu  
    Kiadó: MINYATA Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.