2024. április 25. csütörtök

2012. május 3., csütörtök 17:38

Az MTI Nonprofit Zrt. reagálása az Élőlánc Magyarországért közleményére és Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes állítására
    Budapest, 2012. május 3., csütörtök (OS) - Nem felel meg a valóságnak az Élőlánc Magyarországért elnöksége által csütörtökön jegyzett, az Országos Sajtószolgálat (OS) kiadásában megjelent közlemény azon állítása, hogy az MTI szerdán olyan blogot idézett egyik anyagában, amely az MTI anyagának kiadásakor nem is létezett. Ugyanezt a valótlan állítást nem sokkal később egy sajtótájékoztatón megismételte Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese is.

A napraforgoblog - http://napraforgoblog.blog.hu/ - Kinek a zsoldosa Ángyán József? cím alatt megjelenő blogbejegyzését egy szerdán, 14 óra 10 perckor kiadott anyagban szemlézte az MTI. A blogon ma is elérhető bejegyzés alatt olvasható dátumjelzés szerint az írás szerdán 10 óra 36 perckor került ki a blogra, vagyis már több órája olvasható volt azt megelőzően, hogy az MTI kiadásában hír jelent volna meg róla.
    Az írásban személyében érintett Ángyán József véleményére az MTI kíváncsi volt. Ángyán József reagált is az MTI megkeresése után a szemlézett blogbejegyzésre, de szerda este megtiltotta a nyilatkozatának közreadását.

Kiadó: MTI Nonprofit Zrt.