OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2012. május 7., hétfő 14:55

2012.05.03-án benyújtotta keresetét a Fővárosi Törvényszéken az első devizaadós pertársaság
    Budapest, 2012. május 7., hétfő (OS) - A devizaadósok, devizahitelesek kálváriájával hónapok óta tele a média. Újabb és újabb kormányzati megmentő csomagokról adnak hírt, végtörlesztés, árfolyamgát, közben egyre többen válnak fizetésképtelenné és kerülnek a végrehajtási és a kényszerértékesítési szakaszba, mely során elvesztik autóikat, otthonaikat. A Devizaadósok Szövetsége a tagjai közötti legfrisebb - Májusi - felmérése eredményeit is közzétette.

    A devizaadósok élethelyzetei:   Még fizetünk: 55% 90 napon túli elmaradás: 21% Felmondták a szerződést: 18% Megjelelent a végrehajtó: 5% Árverés előtt (fedezet elvonás): 2% Kilakoltatás előtt (kilakoltatás): 0% Kilakoltatás után (elvitték a fedezetet): 0% Végtörlesztettem: 5%  A helyzet hónapról hónapra romlik, ugyanis ez év márciusi felmérésnél a  Még fizetünk élethelyzetet a tagság 63 %, míg a májusinál már csak 55 %-a jelezte.   A devizaadós perekről összességében nincsenek nyilvános ismeretek, a Kúria is csak a napokban kérette be annak a mintegy ötven pernek az anyagait tanulmányozásra egy esetleges jogegységi határozat kimunkálása érdekében, amelyről az igazságszolgáltatásnak tudomása van. Ez idáig egyetlen jogerős ítéletről adott csak hírt a média a Szegedi Ítélőtáblán, melyet az érintett pénzintézet nem fogad el, a híradások szerint.   Magukról a pertársaságokról, azaz a pertársaságban történő perek lehetőségeiről, különösen a hátrányairól számos média híradás is megjelent. Megjelent viszont keresetével 2012.05.03-án a Fővárosi Törvényszéken az első devizaadós pertársaság is, melyet a közeljövőben várhatóan egyre több követ a Devizaadósok Szövetsége szervezésében. Továbbiak: www.devizaados.eu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.