OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. május 7., hétfő 17:11

Az USA alternatív oktatásának nagyágyúja, Jerry Mintz, májusban Magyarországon tart előadásokat
    Budapest, 2012. május 7., hétfő (OS) - Magyarországra látogat Jerry Mintz, az amerikai alternatív iskolamozgalom meghatározó alakja.  Az elismert oktatási szakember május 22-26. között négy budapesti és három vidéki helyszínen tart szemináriumot és workshopokat. A rendezvénysorozat fő szervezője a Demokratikus Nevelésért Egyesület – Eudec Magyarország.

    Jerry Mintz első magyarországi előadása május 22-én Ráckevén, a MOSTart Nemzetközi Kulturális Közhasznú Egyesület Social Capital School című Grundtvig felnőttoktatási projektjének keretében jön létre.  Itt jelen lesznek a dömsödi Dezső Lajos Művészeti Iskola – MOSTart által vezetett GAP c. Comenius projektje nemzetközi meetingjének delegációi. Így a látogatóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy az előadáson résztvevő mintegy 40 nemzetközi tanárral is kapcsolatot létesítsen, tapasztalatokat cseréljen és partnerkereső beszélgetéseket folytasson. A rendezvényre várjuk azokat a szakértőket, pedagógusokat, gyerekekkel foglalkozó személyeket vagy az oktatás bármely területén dolgozó résztvevőt, továbbá minden érdeklődőt, akik  Szakmai fejlődést, megújulást tűztek célul maguk elé,  Szűknek érzik az oktatási rendszer nyújtotta kereteket, lehetőségeket és módszereket,  Felcserélnék a tekintélyelvű iskolai gondolkodást egy demokratikusabb formára,  Új ötletekre, inspiráló gondolatokra várnak a gyerekekkel való foglalkozásban,  Kreatív, innovatív, motivációt erősítő módszerekről hallanának mind a tanítás, mind a tanárképzés területén,  Érdekli őket az önállósodás vagy iskolaalapítás lehetősége,  Beletekintenének külföldön bevált jó gyakorlatok rendszerébe.   Jerry Mintz, az Alternative Education Recource Organization /AERO/ szervezet vezetője a demokratikus nevelésről tart előadásokat, bemutatva az amerikai demokratikus iskolák működését. A rendezvényeken pedagógusok, oktatási szakemberek, szülők, diákok, a téma iránt érdeklődők ismerkedhetnek meg a demokratikus, alternatív, progresszív nevelés elveivel, az alternatív iskolák és az otthoni oktatásnak az USA iskolarendszerében betöltött szerepével. A résztvevők segítséget kaphatnak demokratikus iskolák létrehozásához, demokratikus tanulóközösségek, együttműködési formák kialakításához.    A Demokratikus Nevelésért Egyesület célja a demokratikus neveléssel kapcsolatos ismeretek széles körű elterjesztése hazánkban, szemléletformálás által annak elősegítése, hogy gyermekeink számára az oktatási intézményeken belüli és kívüli ismeretszerzés élményszerű, egyéni teljesítményekre motiváló legyen.  A játék felszabadító hatásának, az egyéni érdeklődési kör alapján tanulás inspiráló erejének, valamint a közvetlen demokrácia működésének aktív részvétel keretében való megtapasztalásán alapuló nevelés fontosságának felismerése hozzájárulhat az egyén felelősségvállalásán és a közösségi együttműködésen, szolidaritáson alapuló jövő társadalma kialakításához.     Jerry Mintz ráckevei előadásának részletei: http://ecoape.eu/jmintz a további rendezvények részletei: www.demokratikusiskola.hu/jerry.html
    Kiadó: MOSTart Nemzetközi Kulturális Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.