OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2012. május 10., csütörtök 09:59

Az LMP Ángyán József mellett
    Budapest, 2012. május 10., csütörtök (OS) - A Fidesz továbbra is pofátlanul állami földekkel tömi holdudvarát, és nem törődik azzal, hogy a magyar gazdáktól a felemelkedés utolsó lehetőségét veszi el. Az LMP kiáll az ez ellen fellépő Ángyán József mellett, ezért tagjai részt vesznek az Élőlánc által szervezett szimpátiatüntetésen.

    A pofátlanság csúcsa, hogy a Fidesz Borsodban ott folytatja az állami földek szétosztogatását, ahol Fejér megyében abbahagyta, és egy pillanatig nem érdekli, hogy ezeknek a földeknek nem saját holdudvara, hanem a kis- és közepes családi gazdálkodók megélhetését, fejlődését kellene biztosítani. Sajtóértesülések szerint a miniszterelnök közvetlen barátai után most többek között Tállai András államtitkár sporttársai juthatnak állami földekhez. A területet eddig bérlő olasz céget is csak látszólag váltották fel helyi gazdálkodók.

A kormányzópárt felelősségét és háttérembereinek szerepét hangsúlyozó volt államtitkár, Ángyán József ellen a fideszes propaganda-gépezet szánalmas rágalomhadjáratot indított. Ángyán mindig is kakukktojásnak számított a kormányban, mert szakmai meggyőződését sosem helyezte politikai szempontok vagy érdekek mögé. Államtitkárként annak a fenntartható, a táji adottságokkal összhangban lévő, a helyben élő családi gazdálkodókra alapozó mezőgazdaságnak az alapjait dolgozta ki a Nemzeti Vidékstratégiában, amelyet az LMP is támogat. Lemondása óta pedig egyedüli kormánypárti képviselőként állt ki többször a kis- és közepes gazdálkodók érdekeiért, akiket az Orbán-kormány az állami földbérlet pályázatok során elárult.

Az LMP már számos fórumon elmondta: azzal, hogy a kormány arcátlanul a saját klientúrájának építésére használja az állami földeket, miközben a helyben élő gazdálkodók az ígéretekkel ellentétben nem jutnak földhöz és megélhetéshez, a magyar vidék felemelkedésének talán utolsó esélyét játsszák el. Az LMP ezért támogatja Ángyán Józsefet az állami földbérletek ügyében vívott harcában, és tagjai ezért lesznek ott pártjelvények nélkül az Élőlánc Magyarországért által szervezett, Ángyán József mellett kiálló csütörtöki szimpátiatüntetésen.


Szabó Rebeka
országgyűlési képviselő,
a Mezőgazdasági bizottság tagja


Csiba Katalin,
az LMP szóvivője

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.