OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2012. május 18., péntek 14:31

Gyurcsány: Orbán a szabad választást kockáztatja
    Budapest, 2012. május 18., péntek (OS) - A miniszterelnöknek el kell döntenie, demokratikus közéletet szeretne átlátható, ellenőrizhető   pártfinanszírozással, vagy az elmúlt huszonkét év legrosszabb hagyományainak egyikét, a fekete pártfinanszírozást akarja hivatalossá tenni.

    KÖZLEMÉNY  A miniszterelnöknek el kell döntenie, demokratikus közéletet szeretne átlátható, ellenőrizhető   pártfinanszírozással, vagy az elmúlt huszonkét év legrosszabb hagyományainak egyikét, a fekete pártfinanszírozást akarja hivatalossá tenni. Ez utóbbi a köztársaság maradékának megsemmisülésével járna.  A miniszterelnök pontosan tudja, hogy a pártok tagjai és támogatói képtelenek fenntartani a pártokat. Jó lenne, ha így lenne, de nincs így. Ha a Fidesz úgy gondolja, hogy képes költségvetési támogatás nélkül is működni, akkor ez nyílt bevallása annak, hogy olyan üzleti- gazdasági hátteret épített ki az elmúlt években, amely oligarchikus módon összefonódik Orbán rendszerével. A Fidesz ilyen módon az általa biztosított, teremtett üzleti előnyöket kívánja most saját politikai előnyévé fordítani. Ez a szabad választások halála lenne.   Hogy világos legyen: a Demokratikus Koalíció egyetlen fillér állami támogatásban nem részesül. Nem a magunk pénzét féltjük. Azt javasoljuk Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy álljon el cinikus, közveszélyes javaslatától, kormányzása ártott már eleget. Elég volt!   Gyurcsány Ferenc elnök Demokratikus Koalíció
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.