OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. június 18., hétfő 14:52

Zöldek maradnak a fiatalok?
    Budapest, 2012. június 18., hétfő (OS) - A Fiatalok a Környezetért Egyesület a 2011/2012-es iskolaévben egy rendkívül sikeres kampánysorozatot bonyolított le. A számok magukért beszélnek: 19 iskola, 54 csapat, több mint 3000 gyerek, szülő és pedagógus aktív jelenléte a kampányban, és hat rendezvény a Nagykátai kistérség számos városában. De vajon tudják-e folytatni környezetnevelési akciójuk a Zöldőrzők?

    A Fiatalok a Környezetért Egyesület 2011 tavaszán a Közép-Magyarországi Regionális Operatív Program, KMOP-2012-3.3.4/A pályázati kiírásán támogatást nyert annak érdekében, hogy a Nagykátai kistérséget átölelő környezeti-nevelési kampánysorozatot valósítson meg. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A Zöldőrzők elsődleges célja a fenntartható életmód és a környezetetika népszerűsítése volt. Kampányukat 2011 szeptemberében kezdték meg a kistérség 19 iskolájában. A gyerekek nem várt érdeklődéssel fogadták a versenysorozatot: közel 3000 diák ültetett fát szeptemberben a Zöldőrzőkkel. A kezdeti lelkesedés nem lankadt, hiszen a Tápió menti kis túrán napsütéses időben 54 csapat és sok csapatokba nem regisztrált diák, szülő és pedagógus vett részt,  így több mint nyolcszázan járták végig a Tápiószentmárton, Göbölyjárás- Farmos Vízparti Élet Háza útvonalat.  Az októberi Biciklivel a szabadban rendezvényen több mint 500 diák vett részt, a márciusi Játék Határok Nélkül sportvetélkedőn pedig közel ötven csapat versenyezet a  Kistérség legsportosabb csapata  címért. Áprilisban, a Hagyományőrző Ösvényen közel 500 fő ismerkedett a régi korok hagyományaival. A kétnapos záró rendezvényen gyerekek, szülők és pedagógusok együtt játszottak a Zöldőrzőkkel. A környezetnevelő fiatalok csak pozitív visszajelzést kaptak a tanulóktól a programsorozat végén. Sokan kérdezték az eredményhirdetéskor, illetve a Zöldőrzők Facebook oldalán, hogy folytatódik-e a verseny a következő évben is. A Fiatalok a Környezetért Egyesület tagjai egy emberként álltak a kampány mögé, és szeretnék, ha elkezdett munkát befejezhetnék – jövőre is.
    Kiadó: Fiatalok a Környezetért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.