OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2012. június 19., kedd 19:39

Gurmai Zita: Világos üzenet az életek megmentéséért! E-call segélyhívó rendszert 2015-ig minden járműbe!
    Budapest, 2012. június 19., kedd (OS) -  Legyen minden járműben e-segélyhívó rendszer (e-call)! Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy életeket mentsünk az utakon. A rendszernek 2015-re az Európai Unió minden országában ki kell épülnie, és valamnnyi polgár számára hozzáférhető kell válnia  – értékelte az e-call segélyhívó jelentést dr. Gurmai Zita, a jelentés egyik felelőse.

    Ma egyhangúlag – 58 igen, 4 nem, 8 tartózkodás mellett – elfogadta az e-call segélyhívó rendszer kiépítéséről szóló parlamenti jelentést a Belső piaci és Közlekedési Bizottság. A képviselők hosszú egyeztetési folyamat után állapodtak meg a rendszer működéséről. A segélyhívó hálózat felgyorsítja a mentést, és elősegíti, hogy minél több balesetet időben ellássanak.   A jelentés világos üzenet, hogy az Európai Parlament teljes mértékben támogatja az e-call kiépítését, sürgeti a Bizottságot, hogy jogszabályt alkosson az e-call kötelező bevezetéséért 2015-re. Az önkéntes bevezetés egyszerűen nem vált be. Sokkal több járműnek kell ezzel a technikával rendelkezni – érvelt a képviselő asszony.  Magyarország már régóta komolyan foglalkozik a közlekedésbiztonság kérdésével. A szocialista kormányok írták alá az e-call memorandumot, és számos intézkedéssel segítették a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését. Ennek is köszönhető, hogy ebben az évben Magyarország érdemelte ki az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács díját, hiszen az elmúlt tíz évben az EU-s országok közül hazánkban csökkent a legnagyobb mértékben a közúti közlekedésben elhunytak száma.
    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.