OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető


2012. július 17., kedd 10:43

Devizaadósok II. Tanácskozása, a devizaadós pertársaságok és szervezetek konferenciája
    Budapest, 2012. július 17., kedd (OS) - A hétvégén Budapesten rendezi meg a Devizaadósok Szövetsége (DÉSZ) a második tanácskozását és konferenciáját. A rendezvény zártkörű,  csak a szövetség tagjait és a külön meghívottakat - szakértők, sajtó - várják a rendezők. Az első tanácskozáson 2012  februárjában két bank, az AXA és az OTP bankok deviza elszámolású kölcsönszerződései bíróság előtti – teljes semmisségre irányuló - megtámadására alakultak pertársi közösségek, melyek mára pertársasággá formálódva benyújtották keresetüket a Fővárosi Törvényszékre. Az eddigiek során a szövetség szervezésében öt pertársaság nyújtott be keresetet, úgymint:

    1.) 2012.05.03 DÉSZ-I. vs. AXA Pertársaság Szerződés szám: 30 db Perérték: 170 millió forint 2.) 2012.06.01     DÉSZ-II. vs. AXA Pertársaság Szerződés szám:  11 db Perérték: Meghatározás alatt 3.) 2012.06.18     DÉSZ-III. vs. AXA Pertársaság Szerződés szám: 16 db Perérték: Meghatározás alatt 4.) 2012.06.18 DÉSZ-I. vs.ERSTE Pertársaság Szerződés szám: 14 db Perérték: 36 millió forint 5.) 2012 07.04 DÉSZ-I. vs. OTP  Pertársaság Szerződés szám: 30 db Perérték: 303 millió forint Az AXA és ERSTE pertársaságok jogi képviselője Dr. Bense László Erik, míg az OTP pertársaságé Dr. Madari Tibor. A DÉSZ nevében Dr. Kende Péter ügyvéd közérdekű keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre 2012.06.03.-án mely az UNICREDIT bank által kötött kölcsönszerződésekre irányul.   Most a Devizaadósok II. Tanácskozásán négy további bank - CIB, RAIFFEISEN, MKB és K&H - kölcsönszerződéseinek bíróság előtt – teljes semmisségre irányuló – megtámadása pertársi közösségeinek a megalakulása a tét. Nem kizárt további bankokra szerveződő pertársi közösségek megalakulása sem. A pertársi közösségek a  választott ügyvéddel kiegészülve alapítják meg a pertársaságokat. A tanácskozás és konferencia két fogalomkör, úgymint a devizaadósok redemptiója, illetve a devizaadósok emancipációja jegyében zajlik. - A devizaadósok redemptiója (önmegváltás) útja az illetékes bíróságokra vezet, ahol a törvénytelen gyakorlat jogi alapjául szolgáló kölcsönszerződések teljes semmisségének a kimondása - jogerős bírósági ítélettel - a cél. A Devizaadós Ezrek ( a szövetség csatlakozott tagjainak száma július 21-re eléri az ezer főt) nem kérnek Ócsát, nem kérnek az adópénzekből, sem kormányzati, sem banki "segítséget", hanem a törvények betartásával és betartatásával kívánják kiegyenlíteni kölcsöntartozásukat, mégpedig Magyarország hivatalos fizetési eszközében, forintban. - A devizaadósok törvény előtti egyenlősége (emancipáció) lényegileg az adósok törvényes védelmének kikövetelését, kivívását jelenti. Ennek érdekében a szövetségeseknek az útja a törvényhozáshoz vezet. Továbbiak: www.devizaados.eu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.