OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. július 23., hétfő 13:05

Devizaadós Ezrek Kommünikéje
    Budapest, 2012. július 23., hétfő (OS) - Lezajlott a Devizaadósok Szövetsége II. Tanácskozása 2012.07.21-én Szombaton Budapesten az előzetesen kiadott program szerint. A terem (termek) adottságaira nézve "telt ház" volt. A délelőtti órákban a plenáris ülésen bemutatkoztak a szövetség bankonkénti csoportjai, a szövetség tagjai által választható ügyvédek és a devizaadósok emancipációjával kapcsolatban a nagy nyilvánosság előtt fellépő neves és a devizaadósok előtt jól ismert szakemberek és jogvédők.

    Az ügyvédek, a szakemberek jelenléte már mutatja azt a társadalmi elismertséget, ami egy ezer főt meghaladó csatlakozott, és közel 150 fős rendes (tagdíjat is fizető) tagsággal rendelkező egyesületet megillet. A tanácskozás és konferencia kapcsán médiaérdeklődés a várakozásokon felülinek bizonyult, annak ellenére, hogy az ismeretlen – rejtezkedő - devizaadósok soraiból szerveződő - és ezáltal is  ismeretlen - egyesület megalakulásának első évfordulója Október 22-én lesz. A csoportok a délutáni szekcióüléseken a pertársi közösségek megalapításáról döntöttek a szövetség elnöksége, (Tilk László Géza elnök, Szilágyi Katalin és Hámori Gábor alelnökök) és a jelenlévő újabb ügyvédek (Dr. Dávid László és Dr. Fekete Zoltán) tájékoztatása mellett. Új pertársi közösségek alakultak a CIB, Raiffeisen, MKB és K&H bankok deviza elszámolású kölcsönszerződéseinek a bíróság előtti megtámadására az ingatlanfedezettel rendelkezők köreiben.  Az OTP, az AXA és ERSTE pertársaságok szülő csoportjaiban pedig, újabb pertársi közösségek határozták el magukat a tovább lépésre. A kisebb létszámú banki csoportokban úgymint UCB Banki, Budapest Banki csoportok elhatározás született a pertársaságok mielőbbi megalakítására.  Úgy tűnik az első autós pertársaság vagy a CIB vagy a Merkantil banki kölcsönszerződésekre adja be keresetét még ez évben. A devizaadósok redemptiója jegyében a szövetség elnöksége erősen bizakodik, hogy a nevezett pertársi közösségek az ügyvéd választásokat követően még ez évben benyújtják kereseteiket az illetékes bíróságokra, a meglévő pertársaságokhoz pedig újabb csatlakozások következnek be, így szövetség tevékenységének a mutatói, az általa szervezett pertársaságok száma még ez évben meghaladja a tizet, és amely keresetek együttes perértéke túllépi  milliárdos forint étéket. A szorongatott családok százainak érdekében megtörténnek a szükséges és lehetséges jogi lépések, a családok otthonainak tulajdoni lapjaira rákerülnek a perfeljegyzések, visszariasztva a hiénákat, a végrehajtókat és spekulánsokat a legalizált vagyonelkobzástól, magyarul rablástól. A tanácskozáson bejelentésre került, hogy további közérdekű keresetek is előkészítés alatt állnak, továbbá a kárérték számítások is – a súlyos nehézségek ellenére, úgymint banki szabotázsok - folyamatban vannak. Továbbiak: www.devizaados.eu  
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.