2024. április 23. kedd

A Klubrádió közleménye
    Budapest, 2012. július 26., csütörtök (OS) -

Újabb támadás a Klubrádió ellen

Tegnap hozott döntésével a Médiatanács tizenegy vidéki frekvenciapályázatból próbálja kizárni az összes jelentkezőt az aláírások részleges hiányára hivatkozva. A határozatok kézbesítése még nem történt meg, de, ha hihetünk a Médiatanács közleményének, a Klubrádió által jelenleg is használt tatabányai és esztergomi frekvenciára vonatkozó pályázatból magának a Klubrádiónak, a veszprémi, pápai, ajkai, balatonfüredi és a keszthelyi frekvenciára vonatkozó pályázatokból pedig a Klubrádió hálózatos partnerének, a Rádió Jam Zrt-nek a kizárásáról döntöttek. A Médiatanács hét vidéki frekvencia használatának lehetőségétől próbálja tehát megfosztani a Klubrádiót, mondvacsinált indokok alapján. A Klubrádió, valamint hálózatos partnerének pályázatai minden esetben folyamatos sorszámozással és cégszerű aláírással lettek ellátva. A határozatok kézbesítését követően a jogellenes médiatanácsi döntések ellen a Klubrádió, a korábbiakhoz hasonlóan, bírósági felülvizsgálatot fog kezdeményezni. A Klubrádió emellett visszautasítja a nem létező "Klub-szabályra" való hivatkozást, melyet a Médiatanács - minden ténybeli és jogi alap nélkül - ürügyként használ a Klubrádió vidéki hálózatának felszámolási kísérletéhez,.