OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2012. július 26., csütörtök 17:50

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye
    Budapest, 2012. július 26., csütörtök (OS) -

    
    Valótlanságot  állít a Népszava mai lapszámában, amikor a közmédia vállalati honlapját, az mtva.hu-t úgy minősíti, hogy az lopott sablon alapján készült. A cikk szerzője maga is ellentmondásba keveredik, amikor az általa lopottnak nevezett sablonról megállapítja, hogy egy ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült. Amennyiben valami ingyenesen felhasználható, miként lehet azt ellopni?
    Az MTVA Kommunikációs Igazgatósága 2011 októberében hozta létre a közmédia vállalati portálját, azzal a céllal, hogy az érdeklődő újságíróknak rendszerezett formában biztosíthasson vállalati információkat az MTVA-ról, a négy Zrt-ről, valamint, hogy ezen a felületen tegye közzé a vállalat közérdekű adatait. A honlap elkészítésekor a költséghatékonyság jegyében döntött egy ingyenes tartalomszerkesztő rendszer alkalmazásáról az Igazgatóság, az mtva.hu ezért készült a Joomla! CMS (nyílt forráskódú, ingyenesen felhasználható online tartalomszerkesztő rendszer), valamint az Oxygen template (ingyenesen felhasználható websablon) felhasználásával. Az mtva.hu honlap-struktúrájának kialakítását, a saját arculati elemeink beépítését, az egyes modulok és a css (stílusleíró nyelv) testre szabását, valamint a honlap üzemeltetését feladatkörük részeként belsős kollégák végezték és végzik, külső céggel erre a feladatra nem volt és jelenleg sincs szerződése az MTVA-nak.
    Ez a megoldás különben nem példa nélküli, számos világmárka és szervezet vette már igénybe ugyanezt a szoftvert, mint például a Sony Pictures a The Nate Berkus Show honlapjának, a Jaguar görögországi honlapjának, vagy az Európai Unió az egyesült államokbeli honlapjának megalkotásakor.
    A Népszava állításával ellentétben az ingyenes tartalomszerkesztő rendszer felhasználására az mtva.hu forráskódjában olvasható az utalás (). A websablonra vonatkozóan a honlap fejlesztésével megbízott kollégák tévedésből valóban eltávolítottak egy kiegészítő utalást a forráskódból, köszönjük a Web 1.0 blog és a Comment:com szerzőinek, hogy felhívták erre a figyelmünket, a hibát rövidesen korrigáljuk.  

              
            MTVA Kommunikációs Igazgatóság


-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.