OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2012. július 28., szombat 14:27

MSZDP - Demokrácia és Igazságosság - Magyarországi Szociáldemokrata Párt Kongresszus
    Budapest, 2012. július 28., szombat (OS) - A több mint 100 éves történelmi múlttal rendelkező Magyarországi Szociáldemokrata Párt - MSzDP kongresszusán részt vevő küldöttek az alábbi politikai nyilatkozatot fogadták el:

    "A 21. az első igazán globális évszázad.
    Soha nem voltak a népek és nemzetek ennyire egymásra utalva, mint napjainkban. Ezt bizonyítja, az Európai Unió tagállamainak gazdasági és politikai helyzete. Az együttműködés új perspektívái nyílnak meg, s kínálnak kölcsönös előnyöket mindazoknak, akik felismerik a kor kihívásaiban rejlő lehetőségeket.
    Évszázadunk vagy a - minden ember számára személyesen megélhetővé tett - szociális, ökológiai és gazdasági fejlődést hozza meg, helyreállítva az igazságos társadalomba, a közös döntésekbe és felelősségekbe (azaz a demokrácia erejébe) vetett hitet, vagy menthetetlenül az újraelosztásért folyó agresszivitásba fog torkollni.
    A modern szociáldemokráciának nem lehet más célkitűzése, mint a származásuk, életkoruk, gazdasági helyzetük, foglalkozásuk, indíttatásuk és világnézetük szerint igen eltérő honfitársainkat egy egymás iránt szolidáris közösséggé kell formálni." - MSzDP Kongresszus küldöttei
    A kongresszus küldöttei továbbá elfogadták az MSZDP új alapszabályát, ennek értelmében, részleges tisztújítást, és új vezető testületet választottak. Az Országos Koordinációs Bizottság - OKB tagjai lettek: Arold Imre, Balogh László, Farkas Gáborné, Győri Csaba, Juhász Lászlóné, Korda Sándorné, Mónus Dicső Zsuzsanna, Patkós Róbert, Sárközi Péter, Schiller László, Schmuck Andor, Somodi Jánosné, Szőcs Sándor.
    A kongresszus egyhangúan Schmuck Andort, korábban lemondott főtitkárt választotta az MSZDP ügyvezető elnökének. Schiller Lászlót, az Új Baloldal korábbi elnökét, pártigazgatónak nevezte ki.
    Az Országos Etikai Bizottság - OEB elnökévé Kósa Sándort választotta.
    Az Országos Koordinációs Bizottság alakuló ülésén kinevezték Asztalos Lajost szervezési-, Balogh Lászlót vezető politikai-, Göbölös Sándort oktatási-, dr. Patkós Róbertet gazdaságpolitikai ügyvivőnek.
    A kongresszus alapszabályának módosítása alapján mostantól engedélyezi a kettős párttagságot, minden olyan párttal, amely a Szocialista Internacionálé tagja.
    A formálódó új választási rendszerhez alkalmazkodva, döntött a kongresszus arról, hogy megszűnteti a választmányt, és helyette az Egyéni Körzetek Tanácsát - EKT hívta életre, melynek tagjai a 106 egyéni országgyűlési körzetek vezetői, akik az eseményen át is vették a megbízólevelüket. Az EKT alakuló ülésén fogja megválasztani elnökét,
    A kongresszus határozatban erősítette meg az MSzDP részvételét a Baloldali Kerekasztal munkájában, egyben úgy döntött, hogy újból felveszi a kapcsolatot valamennyi baloldali és balközép szervezettel, párttal egy lehetséges széleskörű együttműködés kialakításának érdekében.
Kapolyi László, az MSZDP elnökének javaslata alapján a kongresszus munkáját szeptemberben folytatja a párt programjának megvitatásával.
    Az Országos Koordinációs Bizottság Bódás Biankát nevezte ki szóvivőnek.

    Schmuck Andor
    Magyarországi Szociáldemokrata Párt
    ügyvezető elnök


-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.