OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2012. szeptember 11., kedd 16:10

A devizaadósok már egyebek mellett a Raiffeisen banki kölcsönszerződéseiket is támadják
    Budapest, 2012. szeptember 11., kedd (OS) - Amint az érintettek előtt ismeretes, a Devizaadósok Szövetsége 2011.10.22-i megalakulását követően az AXA bankkal szerződést kötött tagjaiból pertársaságot szervezett. A Dr. Bense László Erik ügyvéd jogi képviseletével az első devizaadós pertársaság 2012. év Májusában nyújtotta be a Fővárosi Törvényszékre az első devizaadós pertársaság keresetét. A szövetségi devizaadósok nem lazsáltak a nyár folyamán sem, ugyanis az első keresetet követte a második, harmadik, negyedik - és így tovább - miáltal már öt devizaadós pertársasági kereset fekszik a Fővárosi Törvényszéken, az AXA, ERSTE és a Dr. Madari Tibor ügyvád által benyújtott OTP banki  kölcsönszerződések teljes semmisségének a kimondása érdekében.

    Időközben Dr. Kende Péter ügyvéd a szövetség jogi képviseletében közérdekű keresetet nyújtott be az UNICREDIT Bank ellen. A napokban felállt a Devizaadósok Szövetsége Ügyvédi Tanácsa, melyben azon ügyvédek foglalnak helyet, akik a szövetség megkeresésére a pertársaságok jogi képviseletét vállalták és együttműködési megállapodást kötöttek a szövetséggel, egyben az egymással történő együttműködést is vállalják a szövetségi pertársaságok pernyertessége érdekében. Most Szeptember 15-én Budapesten újabb eseménysorra készül a szövetség. Szervezésében az ügyvédek és a szövetség már megalakult pertársi közösségei abból a célból találkoznak zárt körben, hogy az MKB, K&H, CIB és a RAIFFEISEN banki kölcsönszerződések is terítékre kerülhessenek a Fővárosi Törvényszéken, valamint az OTP kölcsönszerződésekkel kapcsolatban újabb pertársasági kereset csomag landolhasson ugyanott.  Az utóbb megnevezett banki pertársaságokhoz még a keresetek benyújtása előtti pár hétben csatlakozni lehet. Az eseménysort várhatóan sajtótájékoztató követi. A szövetség tervei szerint még ez évben minimum tíz pertársasági kereset szolgálja a tagjainak jogérvényesítését, amire minden esélye meg is van, hiszen csatlakozott tagjainak száma a nyár folyamán meghaladta az ezer főt. A szövetség elnöksége már nem egy alkalommal kifejtette véleményét, miszerint az úgynevezett fix árfolyamon rögzítés, végtörlesztés és az árfolyamgát címszavakkal jellemzett bankszövetségi-kormányzati produkciók, nem a devizaadósok érdekeit szolgálják, azok jó esetben "váltságdíjnak" bizonyulnak, ám alapvetően az uzsorakamatok "lenyeletésére", a lakosság egy része kifosztására, vagyonból való kiforgatására irányulnak. "A devizaadósok szabadulásának útja a hitelcsapdából a bíróságokon keresztül vezet, a kölcsönszerződések teljes semmiségének kimondásával, ám az emberek még mindig lassan ocsúdnak – pedig körmükre ég -  hogy mi a járható útja szabadulásuknak a deviza-elszámolású kölcsönszerződések csapdájából." állapítja meg Tilk László Géza a Devizaadósok Szövetsége elnöke a szövetség hivatalos lapján a www.devizaados.eu címen.
    
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.