OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 19. kedd
Ismertető


2012. szeptember 26., szerda 03:27

Megtört a jég. A devizaadósok kitörő örömmel fogadják a Kúria állásfoglalását
    Budapest, 2012. szeptember 26., szerda (OS) - Bár mind a hír, mind a maga az állásfoglalás szövege még nagyon friss, azonban már érzékelhető, hogy megtört a jég. A Devizaadósok Szövetsége Elnöksége és Ügyvédi Tanácsa október 4-i ülésén elemzi, értékeli a dokumentumot.

    Az ellenérdekű felek által finanszírozott mainstream média évek óta azon munkálkodik, hogy távol tartsa a devizaadósokat a legkézenfekvőbb megoldástól, a kölcsönszerződéseik bíróság előtti megtámadásától. Azt az egyszerű tényt, hogy a banki és a végrehajtói gyakorlat jogalapja, a kölcsönszerződés, amely csak és kizárólag bíróság előtt támadható meg, tehát ezt kell megsemmisíteni -  ahhoz, hogy az embertelen és törvénytelen gyakorlat megszűnhessen - az emberek döntő többsége nem tudta és ma sem tudja. A Devizaadósok Szövetsége 2011.10.22-i megalakulásával éppen erre  alapozva jött létre, hogy megszervezze tagjai számára a joghoz jutást. Ez időszak alatt mintegy 1500 szerződést regisztráltak be a csatlakozott tagok és ezek közül 11 pertársaság állt fel, melyből 5 már be is adta keresetét a Fővárosi Törvényszékre.  A szövetség vezetése úgy gondolta és gondolja, hogy mind a bíróságok leterhelése és mind a devizaadósok joghoz jutási költségeinek dolgában a legideálisabb a pertársasági formában történő kereset benyújtás, a deviza-elszámolású kölcsönszerződések bíróság előtti megtámadására. A kialakult gyakorlat alapján kidolgozta  a Kommunikációs Rendszerét, a Pertársaság Szervezési Szabályzatát, majd felállította az Ügyvédi Tanácsot, azon ügyvédekből, akik az általa szervezett pertársi közösségeknek ajánlatot tesznek a jogi képviseletre, a pertársaságot megalapítják és keresetet nyújtanak be az illetékes bíróságra. A folyamat fő vonalakban a következő. 1. Csatlakozás a szövetséghez 2. Banki csoportba sorolás a Fecebookon 3. Szavazás a Banki csoportban a pertársi közösség megalakításáról a Facebookon 4. Pertársi közösség létrehozása személyes részvétellel, tanácskozáson 5. Ügyvéd bevonása.  6. Pertársasági szerződés megkötése, a pertársaság megalapítása közgyűlésen 7. Kereset benyújtása A pertársaságban történő deviza-elszámolású kölcsön-szerződés megtámadás lényegesen kedvezőbb költségekkel jár, mit az egyéni út. Például egy tíz milliós kölcsön esetében a joghoz jutás költsége átlag 800 ezer forintot is kóstálhat, míg ugyanez pertársaságban átlagban nem éri el a 100 ezer forintot. Az előzetes hírek alapján a kúriai állásfoglalás devizaadósok tömegeinek nyithatja fel a szemét, hogy a reális menekülési útvonal ebből a csapdából a bíróságokon keresztül vezet, nem az úgynevezett megmentőcsomagokkal, melynek mindegyike az uzsora lenyeletésére irányul. A szövetség és kommunikációs rendszere az Internet eléréssel és Facebook profillal rendelkező devizaadósok joghoz juttatására készült fel. Akik tehát ennek megfelelnek és a bíróságra vezet az útjuk az a www.devizaados.eu oldalon teremthetnek kapcsolatot a szövetséggel.
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.