OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2012. szeptember 28., péntek 11:02

Jeles napok: október 1. - Vegetáriánus Világnap
    Budapest, 2012. szeptember 28., péntek (OS) - A Vegetáriánus Világnapot 1977-ben alapította az Észak-Amerikai Vegetárius Társaság. A világnap azóta hatalmas méretű megmozdulássá nőtte ki magát: a vegetáriánus életmóddal járó lelki békét és életminőség-emelkedést, valamint a Föld minden élőlényének tiszteletét, az egymásra-hangolódást, az együttérzést hirdeti. A jeles naphoz hozzátartozik Mahatma Gandhi, az erőszakmentesség forradalmárának október 2-ára eső születésnapja, a "Gandhi Jayanthi" is.

    Az október 1-re eső Jeles napot világszerte megünneplik. A budapesti Bharata Kultúrtér elismert hazai táncművészekkel ünnepel – Bittner Meenakshi Dóra, Tóth Gabriella Garima és Túri Virág Réka – klasszikus indiai táncokat adnak elő. A bemutatók után közönségbeszélgetést tartanak az előadókkal a Vegetariánus Világnap és Gandhi erőszakmentes filozófiája jegyében.   A Bharata Kultúrtér 2012 elején nyitott az Almássy tér melletti Tivadar utcában. Leveles Zoltán, a központ vezetője így mesél a törekvéseikről: "A célunk, hogy indiai klasszikus táncelőadásokkal, koncertekkel, jógával és India más értékeivel gazdagítsuk a budapestieket. Tiszta és hiteles források alapján dolgozunk, a több évezredes, klasszikus indiai tradíciókat szem előtt tartva, melyek filozófiája az erőszakmentesség."    Forrás: www.bharata.hu   Elérhetőség: Kabók Mihály 06 70 372 80 60
    Kiadó: India Klub Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.