OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2012. október 19., péntek 11:14

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2012. október 19., péntek (OS) - A macsó esete a szerkesztőasszonnyal, avagy Tarlós István leszereplése

    Költői kérdés: mi a férfiasság, mi a nő tisztelete és megbecsülésének tekintéllyé alakítása, és mi a férfisovinizmus "lebutácskozással" való menekülése a valóságtól?  Helyszín: Kőbánya, ATV-székház, 2012. október 18-án, este. Szereplő: Kálmán Olga műsorvezető Leszereplő: Tarlós István főpolgármester  Cselekmény: a főszerkesztőasszony következetesen, felvetései többszörös megújításával kérdez. A stúdióban ülő főpolgármester nem érti, hogy a tisztségének tulajdonítható meghívása nem adhat talajt személyes kicsinyessége kivirágoztatásának. Emberi önértékelésére vonatkoztatja a kérdéseket, "elfelejtve", hogy választott tisztségviselőként köteles lenne tájékoztatni a nyilvánosságot a városvezetés személyi konfliktusairól is. "Szőkenőzős" stílusban előadott reakciói, amelyekkel nőiességében sérti a főszerkesztőt, olyan dölyfösségről tanúskodnak, amit 2012-ben nyugodtan nevezhetünk felháborító macsóságnak. A főpolgármester eddig "csak" a hajléktalan-ellenességéről, a homofóbiájáról és az etnikailag kirekesztő nézeteiről volt ismert. Tegnap ezt megfűszerezte egy jó adag férfisovinizmussal is, ráadásul annak tudatában, hogy tisztségéhez méltatlan viselkedését kamerák is rögzítik.
    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.