2024. április 24. szerda

2012. október 19., péntek 11:14

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2012. október 19., péntek (OS) - A macsó esete a szerkesztőasszonnyal, avagy Tarlós István leszereplése

Költői kérdés: mi a férfiasság, mi a nő tisztelete és megbecsülésének tekintéllyé alakítása, és mi a férfisovinizmus "lebutácskozással" való menekülése a valóságtól?  Helyszín: Kőbánya, ATV-székház, 2012. október 18-án, este. Szereplő: Kálmán Olga műsorvezető Leszereplő: Tarlós István főpolgármester  Cselekmény: a főszerkesztőasszony következetesen, felvetései többszörös megújításával kérdez. A stúdióban ülő főpolgármester nem érti, hogy a tisztségének tulajdonítható meghívása nem adhat talajt személyes kicsinyessége kivirágoztatásának. Emberi önértékelésére vonatkoztatja a kérdéseket, "elfelejtve", hogy választott tisztségviselőként köteles lenne tájékoztatni a nyilvánosságot a városvezetés személyi konfliktusairól is. "Szőkenőzős" stílusban előadott reakciói, amelyekkel nőiességében sérti a főszerkesztőt, olyan dölyfösségről tanúskodnak, amit 2012-ben nyugodtan nevezhetünk felháborító macsóságnak. A főpolgármester eddig "csak" a hajléktalan-ellenességéről, a homofóbiájáról és az etnikailag kirekesztő nézeteiről volt ismert. Tegnap ezt megfűszerezte egy jó adag férfisovinizmussal is, ráadásul annak tudatában, hogy tisztségéhez méltatlan viselkedését kamerák is rögzítik.
    Kiadó: MSZP Országos Központ