2024. április 25. csütörtök

2012. október 19., péntek 13:35

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2012. október 19., péntek (OS) - Kálmán Olgától mint újságírótól is kérjen bocsánatot Tarlós István! – szólítja fel a MÚOSZ elnöksége mai közleményében a főpolgármestert.

Az ATV október 18-i Egyenes beszéd című műsorában Kálmán Olga kollégánknak Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármesterével készült interjúja kapcsán a MÚOSZ elnöksége szükségesnek tartja a következőket rögzíteni.     Kálmán Olga az interjúban hivatása írott és íratlan szabályainak megfelelően következetesen tett fel egy közérdekű ügyben kérdéseket. Ezekre a főpolgármester többször is személyeskedve válaszolt, sőt a beszélgetés végén mind riporteri, mind női mivoltában megsértette Kálmán Olgát.       Demokratikus nyilvánosságban a választott politikusnak kiélezett interjúhelyzetekben is kötelessége tárgyszerűen válaszolni, és nem engedheti meg magának, hogy az újságírót minősítse, sértegesse, avagy főnökeivel fenyegesse. A főpolgármester pénteki bocsánatkérése, amely csupán női mivoltában követi meg a riportert, nem elégséges gesztus: Kálmán Olgától mint újságírótól is bocsánatot kell kérnie.
    Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége MUOSZ