OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2012. október 19., péntek 13:35

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2012. október 19., péntek (OS) - Kálmán Olgától mint újságírótól is kérjen bocsánatot Tarlós István! – szólítja fel a MÚOSZ elnöksége mai közleményében a főpolgármestert.

    Az ATV október 18-i Egyenes beszéd című műsorában Kálmán Olga kollégánknak Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármesterével készült interjúja kapcsán a MÚOSZ elnöksége szükségesnek tartja a következőket rögzíteni.     Kálmán Olga az interjúban hivatása írott és íratlan szabályainak megfelelően következetesen tett fel egy közérdekű ügyben kérdéseket. Ezekre a főpolgármester többször is személyeskedve válaszolt, sőt a beszélgetés végén mind riporteri, mind női mivoltában megsértette Kálmán Olgát.       Demokratikus nyilvánosságban a választott politikusnak kiélezett interjúhelyzetekben is kötelessége tárgyszerűen válaszolni, és nem engedheti meg magának, hogy az újságírót minősítse, sértegesse, avagy főnökeivel fenyegesse. A főpolgármester pénteki bocsánatkérése, amely csupán női mivoltában követi meg a riportert, nem elégséges gesztus: Kálmán Olgától mint újságírótól is bocsánatot kell kérnie.
    Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége MUOSZ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.