OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2012. november 5., hétfő 18:19

A Principessa Yacht Club közleménye
    Budapest, 2012. november 5., hétfő (OS) - Tengerre magyar! Lovas nemzet a magyar, de a tenger sem idegen közeg számunkra! Épp csak véget ért a Magyar Tengeri Bajnokság a horvát vizeken, már készülnek a csapatok a 2013-as nagy kihívásra, a VII. Aranysekli-Adria Kupára. A szervezők meghívására a Szentkirályi-Principessa Sailing Team is készül a nyílt tengeri navigációs vitorlásversenyre.

    A nagy múltú és a leginkább emberpróbáló magyar verseny jövő áprilisban rajtol a horvátországi Rogoznyicából. Több hajóosztályban vetélkednek az egységek; a Dalmát szigetvilágot is érintő, nyílt tengeren kijelölt pályán kell teljesíteniük az akár 500 tengeri mérföld (900 km) hosszú versenyt. Az egyhetes regatta futamai közül van, amit nem lehet teljesíteni 24 órán belül, így a versenyzőknek az éjszakai hajózás kihívásaival is szembe kell nézniük.  A verseny résztvevői a legfelkészültebb magyar tengeri vitorlázók közül kerülnek ki, akik a zsűriben közreműködő horvát szakemberek elismerését is kivívták.
A Principessa Sailing Team elsőször vesz részt ezen a versenyen. A Rauschenberger Miklós kormányos vezetésével induló team arra készül, hogy a kiváló csapatokat felvonultató regattán megszerezze a szezon első győzelmét. A megszokottan erős mezőnyben ez nem egyszerű feladat, de a Principessa legénységi hátterét olyan tapasztalt sportolók adják, akik Atlanti-átkelő versenyen dobogós helyet szereztek, az Aranysekli-Adria Kupa (www.aranysekli.eu) sorozatában is részt vettek, sőt, korábban az Amerika Kupa egyik csapatában is versenyeztek.
    Kiadó: Principessa Yacht Club

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.