OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2012. november 7., szerda 15:02

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2012. november 7., szerda (OS) - Olvasva jó

    Az olvasás a szellemi fejlődés egyik legfőbb eszköze. Az olvasás éltető örömforrás, a legkülönfélébb élmények és ismeretek forrása is. Sokat kell tenni azért, hogy ez tiszta és mindenki számára hozzáférhető forrás maradjon. Az olvasást népszerűsíteni, az olvasási szokások erősödését és gazdagadását elősegíteni állandó feladat, amely, sajnos, ma Magyarországon egyre kevésbé hangsúlyos. Komoly erőfeszítések helyett időről-időre szerencsétlen és pazarló marketing akciókra telik csupán. A gyerekekkel megszerettetni az olvasást legelőször a szülők, azaz mindannyiunk kötelessége. Nagy felelősség hárul iskolára, könyvtárra, a kultúra, oktatás és tudomány minden intézményére, a civil világra is. Az ezekre váró végtelen lehetőségek közül itt egy kezdeményezés támogatására hívunk fel: borítsa el az országot a kis szabad könyvtékák sokasága! De az olvasás szolgálata alól nem mentheti ki magát a hatalom sem. A célszerű törvényhozói és kormányzati intézkedések hosszú sorából itt csak kettőt emelünk ki: az általános iskolában mindennap legyen olvasóóra, a tv-csatornák pedig legyenek kötelesek legalább annyi időt szentelni a felolvasásra, mint amennyit fordítanak mozgóképekre. Még ezer jelentős, a kornak megfelelő, újító intézkedésre lenne szükség. A Változó Világ Mozgalom szilárdan hiszi, hogy az emberi kultúrában egy eddig soha nem látott forradalom előtt állunk. Ezt a forradalmat pedig az olvasni szerető emberek vihetik sikerre. A teljes szöveg: www.valtozovilag.hu/felhivas.htm

    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.