OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2012. november 14., szerda 06:09

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2012. november 14., szerda (OS) - A KDNP-nek nem kell minden magyar család

    Különösen gyalázatos ez egy olyan kifejezés esetén, ahol a szó is komoly összetartozásról árulkodik, hiszen a felek életükben társnak tekintik egymást, sorsukat összekötöttnek tekintik, jóban, rosszban. Igaz, ehhez nem kötnek szerződést, ahogy azt a házasság esetén.   Azaz nem csak szimplán érzelmi kérdésként akarja kezelni a KDNP ezt a kérdést, de anyagi értelemben is hátrányos helyzetet akar kialakítani.   Különösen felháborító mindez annak az adatnak az ismeretében, amely szerint a gyermekek 42 százaléka élettársi kapcsolatban születik, és nevelkedik. Ők a KDNP szerint üzleti kontraktusok melléktermékei, őket nem tekinti a nemzet értékrendjében családban nevelkedetteknek, őket ezért hátrányosan megkülönbözteti. Nem mellesleg ugyanígy akarja a KDNP megszűntetni a Ptk.-ból a bejegyzett élettársi viszonyt (az egyneműek regisztrált együttélése). A javaslat üzenete egyértelmű: akinek a szexuális identitása más, mint a többségé, az nem egyenrangú tagja a magyar társadalomnak.  Az MSZP ezeket a nézeteket határozottan elutasítja. Bár az új Ptk. elfogadása mellett álltunk ki, amennyiben a Fidesz a KDNP fent említett javaslatainak bármilyen változatát elfogadja, akkor az MSZP kénytelen lesz elutasítani az új Ptk.-t.  Dr. Steiner Pál országgyűlési képviselő, az Alkotmányügyi bizottság tagja    
    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.