2017. július 27. csütörtök

2012. november 16., péntek 20:44

A Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság közleménye
    Budapest, 2012. november 16., péntek (OS) - Több hónapos aprólékos előkészítő munka után 2012. november 15-én megszületett a Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közötti együttműködési megállapodás.

Több hónapos aprólékos előkészítő munka után 2012. november 15-én megszületett a Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közötti együttműködési megállapodás. A szerződést Csóti András Országos Parancsnok, Jamrik András Attila a Mécses Szeretetszolgálat ügyvezető elnöke valamint Dr. Bányai Miklós a Mécses Alapítvány kuratóriumának vezetője írta alá. A Magyar Katolikus Egyházhoz közeli Mécses Szeretetszolgálat immár 21 éve végzi börtönpasztorációs tevékenységét a hazai büntetés-végrehajtási intézetek falain belül és kívül egyaránt. Hitoktatással, egyéni lelkigondozással, egyéb hitéleti tevékenységgel, levelező szolgálat működtetésével és utógondozással igyekszik a fogvatartottak életét megváltoztatni, hogy szabadulásuk után hasznos polgáraivá váljanak társadalmunknak.  A most létrejött együttműködési megállapodás további új lehetőségeket tár fel az együttműködő feleknek.  Bővebb információ a Társaság honlapján olvasható, mely a www.mecses.info oldalon érhető el.
    Kiadó: Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság