OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2012. november 28., szerda 11:04

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2012. november 28., szerda (OS) - A Kúria által 2012.11.26-án szervezett civil szervezetek meghallgatása eseményről: Jelen voltak civil szervezetek, Ügyvédi Kamara, Fogyasztó Védelem, Gazdasági Versenyhivatal, Magyar Nemzeti Bank, PSZÁF, Bankszövetség. A Kúria Jogelemző Csoportja csak és kizárólag a szerződések tisztességtelenségére próbál jogegységesítési állásfoglalást kiadni. Nem tisztük a devizahitelezéssel kapcsolatos általános szerződési feltételekkel foglalkozni, tekintettel arra, hogy a devizahitelekkel kapcsolatos perekben még nem születtek értékelhető, vagy elemezhető jogerős ítéletek, aminek az ellentmondása esetleg indokolná, hogy jogegységi határozatot hozzanak.

    A jelenlévők ettől függetlenül – állásfoglalásaik tartalmára nézve - erősen a devizahitelek irányába vitték a tanácskozást. Devizahiteles érdekvédők egy csoportja közös állásfoglalást állított össze, melyhez szervezetünk – miután annak összeállításában nem vettünk részt – nem csatlakozott. Ezzel együtt tiszteletben tartjuk kommünikéjüket, sőt a teljes helyzetkép korrekt ismeretéhez ezúton is közzé adjuk.
    DEVIZAHITELES ÉRDEKVÉDŐK KÖZÖS KÖZLEMÉNYE: A 10 évre titkosított kormányhivatal jelentéséből kiderültek pár napja az egy évvel ezelőtti végtörlesztés részletei, előzményei. A kormányhivatal előre jelezte a Államnak, hogy a tervezett intézkedések, csak a jómódúaknak teszik lehetővé a "deviza" hitelből való szabadulást.

Továbbiak: http://www.devizaados.eu

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.