2018. december 10. hétfő

2012. november 28., szerda 11:04

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2012. november 28., szerda (OS) - A Kúria által 2012.11.26-án szervezett civil szervezetek meghallgatása eseményről: Jelen voltak civil szervezetek, Ügyvédi Kamara, Fogyasztó Védelem, Gazdasági Versenyhivatal, Magyar Nemzeti Bank, PSZÁF, Bankszövetség. A Kúria Jogelemző Csoportja csak és kizárólag a szerződések tisztességtelenségére próbál jogegységesítési állásfoglalást kiadni. Nem tisztük a devizahitelezéssel kapcsolatos általános szerződési feltételekkel foglalkozni, tekintettel arra, hogy a devizahitelekkel kapcsolatos perekben még nem születtek értékelhető, vagy elemezhető jogerős ítéletek, aminek az ellentmondása esetleg indokolná, hogy jogegységi határozatot hozzanak.

A jelenlévők ettől függetlenül – állásfoglalásaik tartalmára nézve - erősen a devizahitelek irányába vitték a tanácskozást. Devizahiteles érdekvédők egy csoportja közös állásfoglalást állított össze, melyhez szervezetünk – miután annak összeállításában nem vettünk részt – nem csatlakozott. Ezzel együtt tiszteletben tartjuk kommünikéjüket, sőt a teljes helyzetkép korrekt ismeretéhez ezúton is közzé adjuk.
    DEVIZAHITELES ÉRDEKVÉDŐK KÖZÖS KÖZLEMÉNYE: A 10 évre titkosított kormányhivatal jelentéséből kiderültek pár napja az egy évvel ezelőtti végtörlesztés részletei, előzményei. A kormányhivatal előre jelezte a Államnak, hogy a tervezett intézkedések, csak a jómódúaknak teszik lehetővé a "deviza" hitelből való szabadulást.

Továbbiak: http://www.devizaados.eu

Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége