OS Országos Sajtószolgálat
2020. november 27. péntek
Ismertető


2012. december 19., szerda 16:53

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2012. december 19., szerda (OS) - Vizsgálatot indít és válaszokat vár az ombudsman a balatonalmádi "listázás" ügyében  Az alapvető jogok biztosa azonnali hatállyal hivatalból vizsgálatot indított és részletes tájékoztatást kért az érintett szervektől a balatonalmádi gimnáziumban tegnap történtek miatt. Az ombudsman szerint a diákok és az oktatók véleménynyilvánítási szabadságával, az információs önrendelkezési jogával, valamint az egyenlő bánásmód követelményével összefüggő súlyos visszásság gyanúja merült fel.

    Szabó Máté ombudsman az elektronikus sajtóból értesült arról, hogy 2012. december 18-án állítólag a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium egyes diákjait és tanárait az igazgatói irodában kérdezték ki arról, hogy beszélnek-e meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket arra, illetve a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. Több hírportál arról is beszámolt, hogy állítólagosan ezekről a beszélgetésekről jegyzőkönyv készült, amelyet a kormányhivatalnak szándékozik megküldeni az oktatási intézmény vezetője.
Az ombudsman a gyermekjogokért felelős országgyűlési biztosként hivatalból vizsgálatot rendelt el, a kialakult helyzet tisztázása érdekében pedig haladéktalanul megkereste a gimnázium igazgatóját, illetve a törvényességi felügyeletet ellátó kormányhivatal kormánymegbízottját, és az eset körülményeiről sürgős tájékoztatást kért.
    
    Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.