OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2013. január 1., kedd 14:01

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2013. január 1., kedd (OS) - Felhívás Devizaadós Lelki Segélyszolgálat életre hívására! A DÉSZ Elnöksége felhívással fordul a társadalomhoz a(z)(1) Pénzügyi Biztoshoz, (2) Egyházakhoz, (3) Egészségügyi ellátó rendszerhez, (4) Devizaadós / devizahiteles jogvédőkhöz és szervezetekhez, hogy együttes erővel hívjuk életre a Devizaadós Lelki Segélyszolgálatot 2013. évben.

    A jogi ügyekben járatlan devizaadós tömegekre a jelenlegi áldatlan helyzet hatalmas egészségkárosodással jár. A bankok folyamatos zaklatása és a "kilátástalanság" a gyengébb idegrendszerűeket öngyilkosságba hajszolja, az erősebb idegzetűeket pedig az ismert "menedzserbetegségbe" sodorja, azaz fokozott kockázat alá helyezi a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását illetően (magas vérnyomás, cukorbetegség kialakulása). A jogrendszer természetéből fakadóan a perek, illetve a válságkezelés évekig is elhúzódnak, mely alatt az emberek a fokozott stressznek, szorongásnak vannak kitéve, melynek hordaléka az öngyilkosság, illetve a krónikus betegségek kialakulása. A Devizaadós Lelki Segélyszolgálat zöld telefonszámokon lehetne elérhető. A vonalak végén speciálisan felkészült szakemberekre van szükség, kiknek a felkészítésében a DÉSZ ilyen irányú tapasztalatot nyert szakemberei, tagjai segítséget nyújtanak, illetve maguk is szolgálatot vállalnak. Továbbiak: www.devizaados.eu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.