OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2013. január 29., kedd 14:42

A Háttér Társaság a Melegekért közleménye
    Budapest, 2013. január 29., kedd (OS) - Indul az első magyar LMBT Történeti Hónap. Februárban közel harminc ingyenes kulturális és történelmi program valósul meg Budapesten, és a vidéki nagyvárosokban. Gerevich András, Csehy Zoltán, Vágó István, Lakatos Márk, Lovas Nagy Anna, Takács Judit – csak néhány azok közül a művészek, tudósok és közéleti személyek közül, akik részt vesznek az egész hónapos kulturális és történelmi felfedező út megvalósításában. A főszervezők – a Háttér Társaság a Melegekért és a Labrisz Leszbikus Egyesület – mellett civil és kulturális egyesületek, intézmények csatlakoztak a kezdeményezéshez.

    
Az LMBT Történeti Hónap célja:
- ráirányítani a figyelmet a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek történelmi és kulturális jelenlétére,
- gondolatokat cserélni a magyar LMBT múltról, és azokról az értékekről, amelyeket a közösség hozott létre.

Történeteinkkel szeretnénk megszólítani a történelem, a kultúra, a művészetek iránt érdeklődőket. Beszélgetünk zenetörténetről, irodalomról, divatról és pszichológiáról, utánajárunk a Budapest Pride kezdeteinek és a rendszerváltás előtti meleg életnek. Történelmi séták keretében a főváros egykori kultikus meleg helyeit keressük fel. Lesznek filmek, könyvbemutató, színház, táncest, történelmi farsang, intellektuális versengés Vágó István közreműködésével, valamint sport, összművészeti program és társasjáték is.
A rendezvényt Makk Károly filmrendező nyitja meg.

További információ:
facebook.com/lmbt.tortenelem
lmbthonap.blog.hu

        Kiadó: Háttér Társaság a Melegekért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.