OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2013. február 22., péntek 08:47

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2013. február 22., péntek (OS) - Pert nyert a Magyar Állammal szemben a tettrekészek főtitkára? Az Emberi Jogok Európai Bírósága 2013.02.12-i levelében arról tájékoztatta Szima Judit főtitkárt képviselő ügyvédjét, hogy a Nagytanács öt bíróból álló testülete, melynek tagjai Dean Spielmann, Ineta Ziemele, Mark Villiger, Nona Tsotsoria, Erik Mose, 2013. február 11-én úgy határozott, hogy nem fogadta el a beterjesztő kérvényét, miszerint a fent említett ügy a Nagytanács elé kerüljön.

    Leírták, hogy a jogerős ítélet végrehajtása a Miniszteri Bizottság hatáskörébe tartozik (Egyezmény 46. cikk 2. paragrafus). Minden erre vonatkozó kérdést, beleértve –ahol releváns – az igazságos elégtételt és a lehetséges késedelmi kamatot, az Európa Tanács, Bíróság Ítélet Végrehajtó Osztályára kell eljuttatni az Emberi Jogok és Jogállamiság Főigazgatóságán.
Közölték, hogy a Bíróság ítéletet hozott az Egyezmény 41. cikke szerint és Szima Juditnak a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárának, mint beterjesztőnek megítélt összeg kifizetéséhez kérték a bankszámlaszáma megküldését közvetlenül a kormányhivatalnoknak, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 1363 Budapest, Pf. 54. szám alá.
"41. cikk Igazságos elégtétel
Ha a Bíróság az Egyezmény vagy az ahhoz kapcsolódó jegyzőkönyvek megsértését állapítja meg és az érdekelt Magas Szerződő Fél belső joga csak részleges jóvátételt tesz lehetővé, a Bíróság – szükség esetén – igazságos elégtételt ítél meg a sértett félnek."
TMRSZ Sajtóiroda
    Kiadó: Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.