OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2013. február 25., hétfő 08:40

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye
    Budapest, 2013. február 25., hétfő (OS) - Tudja-e Ön, hogy az ún. volt szocialista országok közül egyedül Magyarországon nem történt meg eddig a restitúció, azaz a vagyonvisszaadás itt Európában ?

    Ma, 2013. február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján képmutató módon emlékeznek kormányoldalról, mély sajnálkozásokat, megható történeteket hallunk. Azok, akik így sajnálkoznak, akik a múlttal szembenállónak tüntetik fel magukat, a sokmillió kisemmizett érdekében nem csak hogy nem tesznek semmit, de a sajátjukként, orgazdaként adják-veszik ezen elrabolt vagyonokat, gyárakat, üzemeket, házakat. S ne csak a milliárdos vagyonokra gondoljunk, a szerencsétlen kisember szatócsboltját, kicsi lakását ugyanúgy elrabolták, mint a Weiss Manfréd Acél- és Fémműveket.
Mit lehet erről hallani a médiákban ? Egyesületünk számos alkalommal próbált sajtót szerezni a restitúció ügyének. A megkeresettek közt több közismert médiaszereplő is volt, a történés meg szinte mindig ugyanaz: kezdeti lelkesedés, ígéretek után, négyszemközt beismerték, hogy erről itt nem lehet írni, mert aki ezzel próbálkozna, azzal szemben felülről intézkednek, kiteszik az állásából.
S hogy az álszent, képmutató sajnálkozásokon, parlamenti látszat együtt érző szónoklatokon (lásd pl Gulyás és Rétvári 2011.11.02-i parlamenti szóváltását, honlapunkon olvasható) kívül  mi a kormányzat valódi arca, valódi szándéka ?  A valódi szándék a restitúció legdurvább elutasítása. További részletek:   www.kisemmizettek.hu

    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.