OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2013. február 25., hétfő 12:10

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. február 25., hétfő (OS) - Tiszta lapot!

    A Magyar Nemzeti Bank az egyik legfontosabb pénzügyi, gazdasági intézmény, amely nagymértékben meghatározza a magyar társadalmi, gazdasági életteret, az emberek életszínvonalát.

Simor András hat éven át vezette az MNB-t, s kijelenthetjük: a pénzügyi-gazdasági szakma és a közvélemény jelentős része az ország szempontjából rendkívül károsnak tartja a most távozó elnök jegybanki tevékenységét.

A civil társadalom elvárja, hogy az elnök távozásakor az arra illetékes felügyeleti szervek, utóvizsgálatot lefolytatva, a civil kontroll bevonásával kiállítsák a működésről szóló végbizonyítványt. A vizsgálat a jövőt is szolgálja, mert így nem lesz lehetőség a visszamutogatásra.

A Gyurcsány – Bajnai szövetség által kinevezett elnökről, ismerve politikai szimpátiáját, joggal feltételezzük, hogy túlzó kiszolgálója volt az IMF-nek. A jelenlegi kormánnyal szembeni nyilvánvaló ellenszenve és ennek megfelelő lépései sokszor akadályozták a kabinet hatékony, többek között a szegénység felszámolására irányuló gazdaságpolitikai cselekvéseit.

Az alábbi kérdésekre várjuk az egyenes válaszokat:
1.  Az MNB monetáris politikája milyen veszteséget okozott a költségvetésnek, figyelemmel a hosszú ideig, mesterségesen magasan tartott jegybanki kamatokra?
2.  Jogilag és erkölcsileg elmarasztalható-e a Jegybank elnöke, hogy az adózást megkerülve, offshore cégben fialtatta vagyonát, miközben négy éven át az adófizetők pénzén 8 M Ft havi juttatásban részesült?

    Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.