OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2013. március 4., hétfő 18:04

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2013. március 4., hétfő (OS) - 2013.03.04-ével megtört a jég. A Fővárosi Bíróságon lezajlott az első devizahiteles/devizaadós pertársaság első tárgyalása. Bizonyosságot nyert, hogy hazánkban a jog asztalát elérhetik a devizahiteles/devizaadós pertársaságok.

    
Az elmúlt években a fősodrú médiában is gyakran szóba került a pertársaságok alkalmazhatóságának ügye a joghoz jutás dolgában. Médiaszakértők és harcos devizahiteles/devizaadós jogvédők számos fórumon okkal és ok nélkül fejtegették, hogy az ilyen tilos, nem vezet célhoz, nem szeretik a bírák és a többi. 2013.03.04-el megtört a jég. A Fővárosi Törvényszéken lezajlott az első devizaadós pertársasági tárgyalás. A pertársaságot Dr. Bense László Erik ügyvéd úr képviselte.

A devizaadósok történetében ez "történelmi pillanatnak" nevezhető. A súlyos média ellenszélben, a devizaadósok kishitűségén keresztül átverekedte magát egy társaság 30 szerződéssel és 68 pertárssal. Átjutottak az egymásra találás, a gyülekezés, a megalakulás, a kereset benyújtás, a kereset befogadás zuhatagain és jogi képviselőjük ott állhatott a jog asztalánál. Ez a társaság a Devizaadósok Szövetségében, szövetségünk tagjaiból állt össze.
Szövetségen belül e társaságot DÉSZ-I. AXA Pertársaságként tartjuk nyilván. A jog asztalához indulását e társaságnak következő videoklip rögzíti: http://youtu.be/cNmTdQfLWaA

Továbbiak: http://www.devizaados.eu/index.php/pertarsasagaink

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.