OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2013. március 18., hétfő 20:14

A Születésház Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. március 18., hétfő (OS) - Az élet jó kezdete ("En god start i livet") nevű dán alapítvány rangos szakmai díjban részesítette dr. Geréb Ágnest a nő- és családközpontú természetes szülés terültén végzett munkájáért. A díj személyes átvételének egyedüli akadálya, hogy dr. Geréb Ágnest a hatóságok közel két és fél éve házi őrizetben tartják. A házi őrizet fenntartásáról a Fővárosi Törvényszék a napokban hoz döntést

    A dán alapítvány 1989 óta díjazza azoknak a szakembereknek a munkásságát, akik a gyermeket vállaló családokat a várandósság, a szülés és a gyermek első életéve során kiemelkedő módon segítik és támogatják. Geréb Ágnes kitüntetését azzal indokolják, hogy munkája során a család és a nő szempontja mindig központi szerepet töltött be, síkra szállt amellett, hogy az apák is jelen lehessenek a szülőszobákban, és sokat küzdött azért, hogy a nők maguk választhassák meg, mikor és miként kívánnak szülni. Mindemellett nagy tudással és tapasztalattal rendelkezik a normál, élettani szülést támogató bábai gyakorlat terén. A díjátadásra 2013. júniusi 10-én Koppenhágában kerül sor.

További információk: Schmidt Erika, 70/6795461

    Kiadó: Születésház Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.