OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2013. április 17., szerda 12:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2013. április 17., szerda (OS) - Több mint 7 milliárd forintot fordít a kormány azokra a fogyatékossággal élőket támogató programokra, melyekben a kerekesszékesek mellett kiemelt figyelmet kapnak a siketeket, a vakokat vagy éppen az autizmussal élőket segítő akadálymentesítések. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2010-es kormányváltás óta, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósítandó fejlesztések, beruházások, szolgáltatások finanszírozásánál fokozott figyelmet fordít az akadálymentesítésre és annak kötelezővé tételére.

    A 2007-2010-es időszakban – a kormányváltásig – a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésére fordított közel 15 milliárd forint elköltése ellenére az akadálymentesség messze nem érte el azt a szintet, ami a törvényi határidők leteltével elvárható volt. Komoly nehézséget jelentett továbbá, hogy a korábbi pályázati feltételrendszer nem igazodott a jogszabályi előírásokhoz és a megítélt összegek felhasználásáról nem állt rendelkezésre hitelt érdemlő adat. Nem tudjuk tehát, hogy a 2007 és 2010 között elköltött forrásokból pontosan hol és milyen intézményeket akadálymentesítettek.  
A fogyatékos emberek érdekeit szem előtt tartva ezért a jelenlegi kormányzat úgy döntött, hogy folytatja az akadálymentesítést, elindít egy országos kormányzati és önkormányzati felmérést. Az így létrejövő adatbázis alapján hatékonyabbá válik az akadálymentesítésre szánt források felhasználása.

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.