OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2013. május 8., szerda 13:42

A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. május 8., szerda (OS) - Együttműködés az IVSZ és a Parlament illetékes bizottsága között

    A Parlament Informatikai és távközlési albizottságának kormánypárti és ellenzéki tagjai egyöntetűen támogatják az Informatikai, Telekommunikációs és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével kötendő stratégiai megállapodás megkötését.
Tegnapi ülésén a magyar információ- és kommunikációtechnológiai (IKT) ágazat aktuális helyzetéről tartott meghallgatást a Parlament Informatikai és távközlési albizottsága. A 7000 milliárdos ágazat a magyar gazdaság kitörési pontja lehet, és Koszorús László albizottsági
elnök szerint megvan a politikai akarat az iparág kiemelt támogatására. Baja Ferenc alelnök javaslatát arról, hogy a Parlament illetékes bizottsága és az IVSZ között stratégiai együttműködés jöjjön létre, egyöntetűen támogatta az albizottság. Koszorús László kiemelkedőnek ítélte az IVSZ elmúlt 3 éves tevékenységét. Hozzátette, hogy rendszeres meghallgatást fognak tartani a jövőben.
Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke szerint a hazai IKT cégeknek a következő európai uniós költségvetési ciklusban GDP arányosan mintegy 600 milliárd forintnyi forráshoz kellene jutnia, vagyis nagyjából duplájához, mint az előző periódusban.



    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.